Ο συμπατριώτης μας καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του STAR, για το τι σημαίνουν για την τσέπη του μέσου πολίτη τα στοιχεία της ύφεσης.
Μαραβέγιας: Είχαμε προεξοφλήσει ότι το 4ο τρίμηνο του 2016 θα έκλεινε με υποχώρηση
Οικονομία
07/03/2017 | 08:26

Ο συμπατριώτης μας καθηγητής Ευρωπαϊκής Οικονομίας Ναπολέων Μαραβέγιας μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα, για το τι σημαίνουν για την τσέπη του μέσου πολίτη τα στοιχεία της ύφεσης.

«Στο γραφείο του Προϋπολογισμού στη Βουλή, -είμαι ένας από τους πέντε οικονομολόγους- είχαμε ήδη προεξοφλήσει στην έκθεση που βγάλαμε τελευταία, ότι το 4ο τρίμηνο του 2016 θα έκλεινε με μια μικρή υποχώρηση. Μου κάνει πραγματικά εντύπωση γιατί δεν εισακουστήκαμε, κατά κάποιο τρόπο, ώστε να είναι προετοιμασμένη η κυβέρνηση γι’ αυτή την εξέλιξη» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Το ζήτημα που τίθεται είναι ότι και το πρώτο τρίμηνο του 2017, αν παραταθεί αυτή η αβεβαιότητα, θα κλείσει με υποχώρηση».

Ο κος Μαραβέγιας επεσήμανε ότι «Η κυβέρνηση μπορεί να κάνει ότι μπορεί για να «ελαφρύνει» όσα ζητούν οι δανειστές, αλλά φαίνεται ότι δεν υπολογίζει είναι ότι πέρα από το κόστος των μέτρων που θα προκύψει, υπάρχει και το κόστος της οικονομίας. Υπάρχει αυτό το οποίο δεν μετριέται και μετριέται μόνο με τη μείωση του ΑΕΠ. Αυτού δηλαδή που βλέπουμε σήμερα και πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι η μείωση του ΑΕΠ σημαίνει μείωση των χρημάτων που έχουμε στις τσέπες μας».

Καταλήγοντας, είπε ότι «καλύτερα να έχουμε μία όχι και τόσο ικανοποιητική λύση στη διαπραγμάτευση, προκειμένου να κλείσει αυτή η αξιολόγηση».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer