Η σχετική εγκύκλιος που καθορίζει επακριβώς την διαδικασία ιδρύσεων και καταργήσεων σχολείων έχει δεσμευτικές ημερομηνίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν.
Μαντζουράτος: Σύγκλιση ΔΕΠ για Ιδρύσεις νέων σχολείων
Κοινωνία
20/01/2016 | 09:34

Κύριε πρόεδρε

Από τις 23-12-2015 σας έχει αποσταλεί απο το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ εγκύκλιος με Αρ. Πρωτ. 211744 /ΓΔ4 σχετικά με τις «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχ. έτος 2016-2017».
Η σχετική εγκύκλιος που καθορίζει επακριβώς την διαδικασία ιδρύσεων και καταργήσεων σχολείων έχει δεσμευτικές ημερομηνίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν. Συγκεκριμένα, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρακαλούνται μέχρι 18-01-2016 να δώσουν στα Δημοτικά Συμβούλια προς τη γνωμοδότηση τις προτάσεις τους για τις μεταβολές που εισηγούνται για τις σχολικές μονάδες της αρμοδιότητάς τους, και στη συνέχεια αφού συγκεντρώσουν τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, να τις διαβιβάσουν μέχρι 19-02-2016 στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. και στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις για τα περαιτέρω.
Μέχρι σήμερα, η παραπάνω διαδικασία για ένα τόσο σημαντικό θέμα που επηρεάζει σημαντικά τις συνθήκες της εκπαίδευσης εκατοντάδων μαθητών αλλά και εργασίας των εκπαιδευτικών στο Δήμο Κεφαλονιάς, παίρνει ένα τυπικό χαραχτήρα έγκρισης των προτάσεων των προϊσταμένων που είναι κομμένες και ραμμένες στα πλαίσια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, μη εξαιρουμένης και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτή η πολιτική υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου που απαιτούν στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και για να εξοικονομηθούν κονδύλια για τους δανειστές, συγχωνεύσεις – καταργήσεις – υποβαθμίσεις σχολείων, κόψιμο τμημάτων και τομέων, κατάργηση οργανικών θέσεων εργασίας κ.α.
Η ΕΛΜΕΚΙ, η Ένωση και οι σύλλογοι γονέων, καθώς και άλλοι φορείς έχουν καταθέσει αρκετές φορές τις προτάσεις τους όσο αφορά την ίδρυση και λειτουργία σχολείων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης και που είχαν γίνει αρκετές φορές θέση και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Μέχρι σήμερα καμία κίνηση εκ μέρους σας δεν έχει γίνει προκειμένου να συνεδριάσει η ΔΕΠ. Ως εκ τούτου αιτούμαστε και απαιτούμε άμεσα να συζητηθεί το θέμα στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και στη συνέχεια οι αποφάσεις να εγκριθούν από το Δημοτικό συμβούλιο εμπρόθεσμα. Με κάθε τρόπο να συστρατευθεί η ΔΕΠ με το μαζικό κίνημα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Να παρθούν σχετικές αποφάσεις και να προχωρήσουν προς υλοποίηση από την πλευρά του ΥΠ.Π.Ε.Θ μέσα 2016.
Αυτές είναι:
Καμιά κατάργηση – συγχώνευση σχολείου, τμήματος ή τομέα των ΕΠΑΛ.
Καμία νέα υποβάθμιση της οργανικότητας σε σχολεία.
Επαναφορά της οργανικότητας στα σχολεία που υποβαθμίστηκαν τα τελευταία χρόνια με παράλληλα μέτρα για γεωγραφική κατανομή και στήριξη των περιφερειακών σχολείων (δημοτικά Διλινάτων, Χιονάτων, Σκάλας, Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης κ.α.)
Μετατροπή σε Λύκεια των σχολείων με Λυκειακές τάξεις (εσπερινό, Μεσοβούνια).
Νέο Δημοτικό σχολείο στην Λειβαθώ (Λακήθρα).
Αργοστόλι 19/01/2016

Ο Εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ-ΚΙ στη ΔΕΠ
Μαντζουράτος Δημήτρης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer