Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με διαφορά δέκα μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα
Κλείνει την” ψαλίδα” η Νέα Δημοκρατία
Πολιτική
07/12/2014 | 11:45

Κλείνει την” ψαλίδα” η Νέα Δημοκρατία, καθώς σε ενδεχόμενο εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάμβανε 28,6% και η ΝΔ 25,5%, μειώνοντας έτσι τη διαφορά στο 3,1%. Ωστόσο, σαφή στάση υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή παίρνουν οι Ελληνες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, στην οποία καθρεφτίζεται η επιθυμία να μην πάει η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Η εταιρεία Interview διεξήγαγε δημοσκόπηση για την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», σύμφωνα με την οποία εμφανίζεται διευρυμένο το ποσοστό εκείνων που επιθυμούν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, φτάνοντας στο 57%, έναντι εκείνων που βλέπουν με καλό μάτι την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες (37%).

Σε ό,τι αφορά στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη περίπτωση το 81% επιθυμεί εκλογή προέδρου έναντι του 10% που θέλει πρόωρες εκλογές, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, το 71% θέλει πρόωρες εκλογές και το 24% εκλογή προέδρου.

Εξάλλου, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 3,1% έναντι της Νέας Δημοκρατίας και προηγείται με ποσοστό 28,6% έναντι 25,5%. Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 5,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ (4,6%), το Ποτάμι (4,1%), η Χρυσή Αυγή (3,9%), οι ΑΝΕΛ (2,2%) και η ΔΗΜΑΡ (1,4%). Ακόμη, το 11% δηλώνουν αναποφάσιστοι, το 8,2% απαντούν «άλλο κόμμα» και το 5% επιλέγει «λευκό- άκυρο».

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 39%, με διαφορά δέκα μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 26% απάντησε «κανένας».

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer