Δεν άλλαξαν τα σχέδια των μεγάλων ταξιδιωτικών εταιρειών για πακέτα διακοπών για την Κεφαλονιά το φετινό καλοκαίρι, παρά το σεισμό
Κανονικά οι τουρίστες το καλοκαίρι στην Κεφαλονιά
Τουρισμός
08/02/2014 | 17:59

Δεν άλλαξαν τα σχέδια των μεγάλων ταξιδιωτικών εταιρειών για πακέτα διακοπών για την Κεφαλονιά το φετινό καλοκαίρι, παρά το σεισμό, όπως δείχνουν τα ως τώρα δεδομένα.

Εκπρόσωπος της μεγάλης εταιρείας ταξιδιωτικών πρακτόρων TUI επισκέφθηκε την πληγείσα χερσόνησο της Παλικής και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν ακυρώσεις ή άλλα προβλήματα, κατά την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς, Σπύρος Γαλιατσάτος, σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι ξένοι τουριστικοί πράκτορες, κατά την επικοινωνία που είχε μαζί τους, ανέφεραν «business as usual» (δουλειά ως συνήθως). Όπως διευκρινίζει, αρχικά τα ξένα τουριστικά πρακτορεία ζήτησαν να ενημερωθούν για την εικόνα του νησιού μετά τον σεισμό, από τον πρόεδρο των ξενοδόχων. Εκείνος τους παρουσίασε την ακριβή εικόνα και ζήτησε να στείλουν έναν εκπρόσωπο τους, προκειμένου να φωτογραφίσει και να διαπιστώσει ο ίδιος όσα τους μεταφέρθηκαν.

«Ήρθε εκπρόσωπος από τη TUI, η οποία έχει μεγάλο πρόγραμμα στην Παλική, φωτογράφισε και μετά επικοινώνησαν μαζί μου να με ευχαριστήσουν, γιατί διασταύρωσαν την εικόνα, που τους είχα παρουσιάσει» λέει.

Εκφράζει τη βεβαιότητα, ότι στην πληγείσα περιοχή της Παλικής, τα προβλήματα που δημιούργησε ο σεισμός στην τουριστική υποδομή, στην παραλιακή οδό του Ληξουρίου και στον οδικό άξονα που τη συνδέει με το Αργοστόλι, γρήγορα και εύκολα θα αποκατασταθούν, σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις. Σημειώνεται ότι στην Παλική λειτουργούν 10 ξενοδοχεία, εκ των οποίων τρία μεγάλα, δηλαδή 500-1.000 κλίνες, ενώ συνολικά η περιοχή, μαζί με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαθέτει 5.000 τουριστικές κλίνες.

«Όλοι μαζί να βελτιώσουμε το προϊόν, πιο καθαρές παραλίες, πιο καθαρά πεζοδρόμια, καλύτερη εξυπηρέτηση στον επισκέπτη του νησιού» λέει ο κ. Γαλιατσάτος.

Η πανέμορφη παραλία του Μύρτου

Η πανέμορφη παραλία του Μύρτου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ