Επερώτηση του επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ προς του Αντιπεριφερειάρχες Ιονίων Νήσων
Θόδωρος: «Να μην καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία»
Πολιτική
07/08/2013 | 17:20

Κύριοι Αντιπεριφερειάρχες

Πριν λίγες μέρες η Κυβέρνηση, παρά την καθολική αντίδραση των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των εμπόρων και των εργαζομένων νομοθέτησε τη δυνατότητα ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές ύστερα από απόφαση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη.

Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την επιβίωση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες κλείνουν κατά χιλιάδες λόγω της αδυναμίας των πολιτών να καταναλώσουν, της φορολογικής επιδρομής και των κάθε είδους χαρατσιών, αλλά για την κυριαρχία των μεγάλων αλυσίδων και των πολυκαταστημάτων. Ήδη με τροπολογία της τελευταίας στιγμής στη ρύθμιση εντάσσονται και καταστήματα franchise ενώ θεωρείται βέβαιο ότι εαν προσφύγουν στη δικαιοσύνη τα μεγάλα καταστήματα που έχουν προσωρινά αποκλειστεί από την ψηφισθείσα ρύθμιση θα δικαιωθούν.

Εν κατακλείδι, η συγκεκριμένη διάταξη αποτελεί δώρο στις μεγάλες αλυσίδες και θα δώσει την χαριστική βολή στις οικογενειακές και μικρές επιχειρήσεις. Τα δήθεν οφέλη για τους εργαζόμενους απλά δεν υπάρχουν και το μόνο που μπορεί να προκύψει είναι ένας εργασιακός μεσαίωνας, με εργασία 365 ημερών. Αντίθετα είναι βέβαιο πως η αδυναμία κάλυψης του επιπλέον κόστους λειτουργίας των καταστημάτων θα επιταχύνει τα λουκέτα και τις απολύσεις.

Κατόπιν αυτών, πιστεύουμε ότι οφείλετε να αποφασίσετε λαμβάνοντας καθοριστικά υπόψη το γεγονός της καθολικής αντίθεσης όλων των φορέων, των εργαζομένων και των επαγγελματιών στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Σας καλούμε να αρνηθείτε την καθιέρωση της Κυριακής ως εργάσιμης μέρας με τη δυνατότητα ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων, πέραν των υποχρεωτικών Κυριακών που προβλέπει ο νόμος και πέραν των ειδικών ρυθμίσεων που υπάρχουν σε τουριστικές περιοχές και τουριστικά καταστήματα.

Θεωρούμε ότι αυτές οι ρυθμίσεις θα πρέπει να ισχύσουν και για τους τέσσαρες νομούς της Περιφέρειας Ιονίων  ώστε να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των καταστημάτων των νομών.

Επερωτάσθε: ποια είναι η δική σας πρόθεση επι του  προκειμένου και πως σκέφτεσθε να εναρμνονίσετε τις πρακτικές σας ώστε να αποφευχθούν τα αρνητικά παρεπόμενα αυής της κυβερνητικής απόφασης.

Αργοστόλι 6/8/2013                                                            Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Περιφερειακός σύμβουλος

Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.A

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer