Δεκαπέντε παιδιά ηλικίας 10 με 15 χρονών βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό
Θεοφάνεια στη Ζωοδόχο Πηγή στο Μπρόνξ
 Ομογένεια
12/01/2015 | 12:11

Της Μαρίας Χριστοφοράτος

Τα Θεοφάνεια είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου που γιορτάζεται σε ανάμνηση της βάφτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδανή Ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο ή Βαφτιστή.

Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου η κοινότητα της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρονξ τέλεσε αμέσως μετά την Θεια Λειτουργιά τον αγιασμό των υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο New Rochelle.

Δεκαπέντε παιδιά ηλικίας 10 με 15 χρονών βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό. Από τα αγόρια τον Σταυρό έπιασε ο Ιορδανής Αυλωνίτης 15 ετών και από τα κορίτσια η Ισμήνη Γερμανάκου 13 ετών. Μεταξύ των παιδιών και 2 κεφαλονιτοπουλα.

Ο Δημήτρης Δημητράτος 10 χρονών (είναι το παιδί του πρόεδρου του συμβουλίου της κοινότητας Σπύρου Δημητράτου από Λουρδά Κεφαλονιάς).

Και ο Βαλσαμάκης Παντελιάς Σκλαβούνος (εγγονός του Βαλσαμάκη από την κοινότητα του Αγίου Γερασίμου στο Μανχαταν Ν.Υ.)

Μετά την κατάδυση ακολούθησε μεσημεριανό στο Green Tree Country club New Rochelle N.Y.

Ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας  είναι  ο Αρχιμανδρίτης Σιλβέστρος Μπερμπέρης και πρόεδρος του συμβουλίου της κοινότητας Σπύρος Δημητράτος.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά που βούτηξαν κάτω από αντίξοες συνθήκες για να πιάσουν τον σταυρό η Χάρις του Θεού να είναι πάντα μαζί τους και το Άγιο Πνεύμα να τους χαρίσει φώτιση σε ότι κάνουν να είναι γεροί και δυνατοί και να έχουν επιτυχία σε κάθε καλό έργο στην ζωή τους.

O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer