Γιατί κανείς δεν κάνει κάτι για το γήπεδο του Αργοστολίου;
“Θέμα αξιοπρέπειας από πλευράς μας να σεβαστούμε την υγεία μας”
Ποδοσφαιρο
17/07/2015 | 12:45

Δεν είναι λίγες οι αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας μας, που βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση. Χρήματα δεν υπάρχουν, η Κρίση έχει ισοπεδώσει τα πάντα, επομένως δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει σε μέγιστο βαθμό και τα γήπεδά μας.

Η Κεφαλλονιά, που στις αρχές του χρόνου βίωσε έναν καταστροφικό σεισμό με ανυπολόγιστες ζημιές και κόστος που ακόμα πληρώνει, βιώνει μια δύσκολη κατάσταση και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της.

Το γήπεδο του εθνικού σταδίου Αργοστολίου αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως αναφέρουν σε κείμενό τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και ζητούν να υπάρξει λύση.

Θέλουν να υπάρξει παρέμβαση, όπως τονίζουν, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική τους ακεραιότητα και να μπορούν να αθληθούν με ασφάλεια όχι μόνο στο συγκεκριμένο γήπεδο, αλλά και στα υπόλοιπα του νησιού.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι το γήπεδο δεν έχει άδεια για χρήση αγώνων ποδοσφαίρου και στίβου, απλά οι ποδοσφαιριστές ζητούν απαντήσεις σχετικά με την ανακατασκευή του και θέλουν να αγωνίζονται ή να προπονούνται σε καλές συνθήκες δίχως να φοβούνται για να το αν θα τραυματιστούν.

Διαβάστε το κείμενο και δείτε φωτογραφίες:

Το νησί της Κεφαλλονιάς βιώνει το έτος αυτό μία καταστροφική οικονομική και κοινωνική περίοδο την οποία δυστυχώς δεν έχετε αντιληφθεί. Οι σεισμοί στις αρχές του έτους κατέδειξαν τα πολυετή προβλήματα τα οποία σιγοψιθύριζαν όλοι οι αθλητές και παράγοντες του ποδοσφαίρου στο νησί. Έφτασε ο καιρός για μία παραγωγική συζήτηση στον τομέα του αθλητισμού όπου δεν πρέπει κανείς να βάλει εγωισμούς και φιλοδοξίες μπροστά αλλά Καπό κοινού να βρούμε τρόπο να αναβαθμίσουμε τον αθλητισμό στο νησί μας και ιδίως το ποδόσφαιρο μας, που έχει μείνει εδώ και χρόνια στην ναφθαλίνη.

Ανέκαθεν όλοι εμείς οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές θυσιάζαμε μεροκάματα, οικογενειακές στιγμές, οι νεότεροι ώρες διαβάσματος για ένα μεράκι, για την παρέα, την ομάδα, την φανέλα, που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει. Τα τελευταία χρόνια όμως πέραν αυτών των θυσιών που κάναμε, αντιμετωπίζαμε και ένα ακόμα πολύ σημαντικότερο πρόβλημα. Το θέμα της κατάστασης των αγωνιστικών χώρων. Το πρόβλημα αυτό υπήρχε πάντα, όμως οι πρόσφατοι σεισμοί το ανέδειξαν σε μεγαλύτερο ακόμα βαθμό. Ο αγωνιστικός χώρος του εθνικού σταδίου Αργοστολίου ήταν απαράδεκτος ούτως ή άλλος, με σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία των ποδοσφαιριστών. Ενδεικτικά να αναφέρουμε για την κατάσταση του συγκεκριμένου γηπέδου, τα κομμάτια χλοοτάπητα που λείπουν από το ύψος του πέναλτι αλλά και λίγο έξω από το ύψος της μεγάλης περιοχής στην κατεύθυνση προς Αργοστόλι. Φυσικά δεν θα έπρεπε να παραλείψουμε την άθλια κατάσταση του υποστρώματος . Υπό αυτές λοιπόν τις αντιαθλητικές συνθήκες καλούμασταν σαν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που οι περισσότεροι δίναμε και από το υστέρημα μας χρήματα για να παίξουμε ποδόσφαιρο, να συνεχίσουμε να προπονούμαστε και να αγωνιζόμαστε σε τέτοια γήπεδα.

Σαν μέλη της κοινωνίας της Κεφαλλονιάς λοιπόν αναρωτιόμαστε γιατί κανείς δεν κάνει κάτι για το γήπεδο αρχικά του Αργοστολίου, το οποίο είναι ακατάλληλο, αλλά και κατ επέκταση όλων των υπολοίπων γηπέδων (η κατάσταση του Ενωσιακού γηπέδου δεν είναι η καλύτερη, ενώ παράλληλα η ένωση ζητά μίσθωση του χώρου για όποια ομάδα το χρησιμοποιεί. Το γήπεδο των Κεραμειών επίσης έχει φθορές καθώς υπάρχουν πολλές ανωμαλίες στο χλοοτάπητα και υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού, ενώ τέλος τα δύο γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα του Ληξουριού και του Πόρου δεν μπορούν εάν θέλουμε να υπάρχει η σωστή λειτουργία τους να φιλοξενούν προπονήσεις αλλά ούτε και πάνω από 2 αγώνες την βδομάδα.  Αναρωτιόμαστε λοιπόν υπό ποιες συνθήκες θα στείλει ένας γονιός το παιδί του στο γήπεδο για να μάθει τις αξίες του ευ αγωνίζεσθε; Γιατί ο Θιακός, ο Ληξουριώτης, ο Σαμηκός να δαπανήσει χρήματα για να ταξιδέψει και να αγωνιστεί σε τέτοια γήπεδα που πολύ πιθανόν να τον στείλουν στο νοσοκομείο από ένα απλό στραβοπάτημα;

Δυστυχώς τα προβλήματα είναι πάρα πολλά στο τοπικό μας ποδόσφαιρο. Εμείς απαιτούμε το βασικό. Την δημιουργία από πλευράς των αρχών, ασφαλών χώρων άθλησης, για τα παιδιά αλλά και για εμάς τους ίδιους. Σε περίπτωση που αρχικά, δεν φτιαχτεί εξ ολοκλήρου ο αγωνιστικός χώρος του σταδίου Αργοστολίου είμαστε διατεθειμένοι για την επερχόμενη ποδοσφαιρική σαιζόν να κρεμάσουμε τα παπούτσια μας και να μην κατέβει κανένας ποδοσφαιριστής στο γήπεδο. Είναι πλέον θέμα αξιοπρέπειας από πλευράς μας να σεβαστούμε την υγεία μας.

Δεν θα δεχθούμε ημίμετρα όπως πέρυσι μετά το σεισμό όπου οι ποδοσφαιριστές περίμεναν 30 λεπτά πριν ξεκινήσει ο αγώνας τους να αλλάξουν, επειδή δεν υπήρχαν αποδυτήρια. Να παίζουμε αγώνες Κυριακή -Τετάρτη-Παρασκευή-Κυριακή, λες και είμαστε ποδοσφαιριστές της Premier League. Δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι σε άλλο ένα πρωτάθλημα παρωδία με 3 γήπεδα και αυτά μισά, με 6-7 διαιτητές που παίζουν όλους τους αγώνες, μα πάνω από όλα χωρίς ασφάλεια ότι οι αγωνιστικοί χώροι είναι επαρκείς.

Περιμένουμε άμεσα να μας δώσετε μία απάντηση για το αν και πότε το γήπεδο του Αργοστολίου θα ανακατασκευαστεί, με όλες τις νόμιμες ενέργειες (πλειστηριασμός έργου, ανακοίνωση αναδόχου, χρονοδιάγραμμα εκπόνησης και κόστος έργου), αλλά ταυτόχρονα να ελέγξετε και όλα τα υπόλοιπα γήπεδα των νησιών μας για το κατά πόσο είναι κατάλληλα για να φιλοξενούν προπονήσεις και αγώνες και αν όχι να γίνουν και εκεί οι κατάλληλες ενέργειες.

Πηγή: sport24.gr

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer