Όλα είναι έτοιμα για να υποδεχτούμε τους Μικρούτσικο, Κότσιρα, Μπάση και Αντωνοπούλου στη φανταστική συναυλία «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι»
Η μεγαλύτερη συναυλία του καλοκαιριού
Κοινωνία
16/08/2013 | 11:15

Έτσι χαρακτηρίστηκε η συναυλία «Πάντα Γελαστοί και Γελασμένοι» που δόθηκε στις αρχές του καλοκαιριού, στο Ηρώδειο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής», την Παρασκευή 16 Αυγούστου (9.30 μ.μ.) παρουσιάζεται το καλύτερο, το πιο μεστό, το πιο δυνατό πρόγραμμα του Θάνου Μικρούτσικου.
Η ιδέα ξεκίνησε με τα λαϊκά τραγούδια, που έχει γράψει κατά καιρούς ο συνθέτης, αλλά διευρύνθηκε με τραγούδια που έχουν πολιτικό πρόσημο,  έτσι ώστε ο τίτλος του προγράμματος να αποκτήσει πιο ουσιαστικό περιεχόμενο.
Έτσι κι αλλιώς, στη σημερινή βαρβαρότητα πολιτικά τραγούδια όπως το “Άννα μην κλαις”, το “Ανεμολόγιο”, η “Ελένη”, θεωρούνται από όλους τραγούδια λαϊκού αισθήματος.
Λαϊκά τραγούδια λοιπόν αλλά και πολιτικά τραγούδια λαϊκού αισθήματος,  σε ποίηση και στίχους Μπέρτολτ Μπρεχτ, Βολφ Μπίρμαν, Άλκη Αλκαίου, Μάνου Ελευθερίου, Κώστα Τριπολίτη, Κώστα Λαχά, Οδυσσέα Ιωάννου, Λίνας Νικολακοπούλου, Λάκη Λαζόπουλου και Μπάμπη Τσικληρόπουλου θα παρουσιαστούν στο Αργοστόλι στις 16 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής».
Τα τραγούδια θα αποδοθούν από μία θαυμάσια ορχήστρα με επικεφαλής τον σπουδαίο Θύμιο Παπαδόπουλο, τους σολίστ Γιάννη Παπαζαχαριάκη, Άκη Γαβαλά, Γιάννη Σινάνη, Γιάννη Γρυπαίο και από 3 από τις σημαντικότερες φωνές που διαθέτει σήμερα ο τόπος μας.
Γιάννης Κότσιρας ο πιο ολοκληρωμένος τραγουδιστής της νεώτερης γενιάς με εξαιρετική φωνή και απίστευτη σκηνική παρουσία.
Δημήτρης Μπάσης η πιο ρωμαλέα λαϊκή φωνή που έχει βάλει πλώρη για πολύ σπουδαία πράγματα.
Ρίτα Αντωνοπούλου η σημαντικότερη γυναικεία φωνή της τελευταίας δεκαετίας πολυφασματική με απόλυτη ακρίβεια και πειθαρχία ικανή να μεταφέρει αυτομάτως το τραγούδι από την σκηνή στο κοινό και να το απογειώνει.

Ο τύπος έγραψε:
«Αίσθημα, ομορφιά, μαγεία, οι λέξεις χάνουν το νόημά τους όταν αναφέρεσαι σε παρόμοιες βραδιές.» Χρήστος Σιάφκος Ελευθεροτυπία
«Πάντα γελαστοί – εξήγησε ο Θάνος Μικρούτσικος – με αυτό το χαμόγελο που είχαν ακόμη και στη μελαγχολία τους τα λαϊκά τραγούδια. Και πάντα γελασμένοι – σαν το Έλληνα, εξήγησε, που σήμερα ζει τη βαρβαρότητα»   Παύλος Αγιαννίδης Τα Νέα.
« Ο Θάνος Μικρούτσικος είναι ένα από τα _ πλατιά _ ποτάμια που εκβάλλουν στην πλατιά, βαθιά γαλάζια θάλασσα του ελληνικού τραγουδιού. Η συναυλία του στο Ηρώδειο το επιβεβαίωσε. Περίτρανα. Σφιχτή, καλοδεμένη, θαυμάσια συγκροτημένο πρόγραμμα, εξαιρετικό σύνολο μουσικών…» Γιώργος Σαρηγιάννης «www.totetartokoudouni.gr» .
«Ήταν μια πραγματικά υπέροχη και αποκαλυπτική βραδιά… Ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει στην αψεγάδιαστη και λαμπερή ορχήστρα με τους καταπληκτικούς μουσικούς αλλά και τον αειθαλή και παθιασμένο Θάνο Μικρούτσικο… Να τον έχει ο θεός καλά το Θάνο Μικρούτσικο. Έχει πολλά ακόμα να μας προσφέρει.»  Γιώργος Μυζάλης «www.e-tetRadio.gr».
«…ο Θάνος Μικρούτσικος καταφέρνει κάθε φορά να μαζεύει ένα μεγάλο αριθμό ακροατών. Μικρό και μεγάλο, παλιό και νέο, μυημένο η λιγότερο ψαγμένο στη μουσική του. Όποιες κατηγορίες πάντως και αν συμπεριλαμβάνει το κοινό του σίγουρα εκφράζει σε κάθε ευκαιρία την αγάπη του προς τον διαρκή έφηβο συνθέτη και αυτό αναμένεται να κάνει το κοινό του και στις επόμενες συναυλίες του. Μιχάλης Γελασάκης. www.musicpaper.gr

Για την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ
Ο Πρόεδρος
Άγγελος Κωνσταντάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer