«Ευχαριστοις ασμασι, των Κεφαλληνων η νησος, προσκαλειται σημερον των Ορθοδοξων τα πληθη»
Ο Άγιος των Κεφαλλήνων (βίντεο)
Εκκλησία
16/08/2013 | 14:37

Του Αντώνη Καγγελάρη

Όπως κάθε χρόνο,16 Αυγούστου, έτσι και εφέτος εορτάστηκε με άπασα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η κοίμησις και η πανίερος μνήμη του εν αγιοις Πατρός ημών Γερασίμου του Νέου στο ομονυμο μοναστήρι στα Ομαλά της Κεφαλονιάς.

agios_gerasimos19

Του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ.κ. Προκόπιος συνχωροστατουντων των Σεβασμιοτατων Νικαιας κ.κ. Αλεξιου και του σεπτού γέροντος Ποιμενάρχη μας κ.κ. Σπυρίδωνος. Τον Θειο Λόγο κήρυξε ο Χριστιανουπολεως κ.κ. Προκοπιος ο οποίος μίλησε για τον οσιακο βίο του Άγιου Γεράσιμου. Μετά το πέρας του εσπερινού τελέσθηκε ιερά αγρυπνία που τελείωσε περί 4ης πρωινής.

Την κυριονυμο ημερα της εορτης στον Ορθρο και στην Θεια Ευχαριστεια προεξηρχε ο Σεβασμιοτατος Μητροπολιτης Νικαιας κ.κ. Αλεξιος συμπροσευχομενων των Κεφαλληνιας κ.κ. Σπυριδωνος και του Θεοφιλέστατου επισκόπου Χριστιανουπολεως κ.κ. Προκοπιου. Το Θειο κυρηγμα εκανε ο Μητροπολιτης Νικαίας κ.κ. Αλέξιος ο οποιος μιλησε με ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση για την ενάρετη ζωή του Αγίου, για την Κεφαλονιά μας και εν τέλει εξειρε το μεγάλο έργο που έχει προσφέρει ο γέροντας και σεβάσμιος Μητροπολίτης μας κκ. Σπυριδων.
Μετά το πέρας της Θειας Λειτουργιάς ακλούθησε λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου και εν συνεχεία η επανατοποθέτηση του στον περίλαμπρο ναό του Μοναστηριού.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer