Άρθρο του Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη στη HuffPost Greece
Η μεγάλη δύναμη είναι η τρίτη
Πολιτική
10/01/2015 | 17:53

Του Σταύρου Θεοδωράκη

Μοιάζει σαν να είμαστε φυλακισμένοι στη σκοτεινή σπηλιά του Κύκλωπα περιμένοντας να μας καταβροχθίσει το τέρας κι ένας μεγάλος βράχος φράζει την έξοδο της σπηλιάς. Τι μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;Να πάρουμε φόρα και να χτυπήσουμε το κεφάλι μας στον βράχο μήπως και υποχωρήσει. Τι μας λέει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους μας παγίδευσαν στη σπηλιά; Να κοιτάζουμε τον βράχο και να περιμένουμε να μας λυπηθεί και να φύγει. Μα οι βράχοι δεν αλλάζουν θέση από μόνοι τους.

Τι νέο φέρνει το Ποτάμι; Το Ποτάμι λέει να συνεργαστούμε. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και όλοι μαζί να γίνουμε πιο ισχυροί. Να δεσμευτούμε σε μια πατριωτική κυβέρνηση, να βάλουμε στόχους, να ιεραρχήσουμε προτεραιότητες, να πείσουμε τους φίλους και συμμάχους μας στην Ευρώπη ότι είμαστε σοβαροί, υπεύθυνοι και αποφασισμένοι. Μόνο τότε θα βρούμε τον τρόπο, είτε να παραμερίσουμε τον βράχο είτε όπως έκανε ο Οδυσσέας με τους συντρόφους του, να εξουδετερώσουμε τον Κύκλωπα. Να βγούμε επιτέλους στο φως.

Σε αυτές τις εκλογές το πιο σημαντικό δεν είναι ποιος θα βγει πρώτος. Γιατί ούτε το ένα, ούτε το άλλο κόμμα εξουσίας μπορεί να μας βγάλει στο φως. Το πιο σημαντικό είναι να αναδειχθεί το Ποτάμι η μεγάλη τρίτη δύναμη. Η δύναμη που θα γίνει ο καταλύτης της συνεννόησης. Το Ποτάμι είναι καθαρά τρίτο στις δημοσκοπήσεις, αφού όλο και περισσότεροι πολίτες βλέπουν ότι η ψήφος σε εμάς τα αλλάζει όλα χωρίς να γκρεμίζει τη χώρα. Τρίτος όμως μπορεί να είσαι και με 7, τρίτος μπορεί να είσαι και με 14.

Υπάρχει μια ιστορία συνωμοσίας που την υπερασπίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η κρίση είναι ένα οργανωμένο σχέδιο για να υποτάξουν την ελληνική κοινωνία». Από την άλλη οι «συστημικοί» θα σου απαντήσουν: «άλλη λύση δεν υπάρχει από την αιματηρή λιτότητα». Είναι οι δύο λάθος θεωρίες που το Ποτάμι πολεμάει. Το να κλαψουρίζεις για την κακή σου μοίρα και να τα θεωρείς όλα κατασκευάσματα εχθρών, δεν αλλάζει τα πράγματα. Όπως δεν είναι λύση να ασχολείσαι μόνο με τις υποδιαστολές και να βλέπεις τους ανθρώπους σαν νούμερα. Προφανώς είναι απαραίτητο να διορθωθούν οι αριθμοί αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Προφανώς υπάρχουν εχθροί «εκεί έξω» αλλά υπάρχουν και σύμμαχοι. Και το πρόβλημα δεν είναι οι άλλοι, είναι οι ανίκανοι «δικοί σου». Οι παλιοί πολιτικοί που δε σχεδιάζουν και δεν αποφασίζουν. Αυτοί που έχουν αναδείξει την ακινησία σε πολιτική αρετή.

Τι κάνουμε λοιπόν τώρα;

Πρέπει να συνασπιστούμε όλοι όσοι θέλουμε να γίνει επιτέλους η χώρα μας μια φυσιολογική χώρα. Να γεμίσει η χώρα με μικρές και μεγάλες Φιλικές Εταιρίες. Να πολεμήσουμε όλοι μαζί την ανομία, την αναξιοκρατία, τον λαϊκισμό. Τη Λερναία Ύδρα που τάισε τα ελλείμματα, γέννησε τη σπατάλη και έσπρωξε τον τόπο στα μνημόνια. Είμαστε οι μόνοι που θέλουμε να σκοτώσουμε τη Λερναία Ύδρα; Όχι, βέβαια. Υπάρχουν άνθρωποι και στα παλιά κόμματα που επιδιώκουν το ίδιο. Η πλειοψηφία πια της ενεργούς κοινωνίας είναι μαζί μας. Δεν το θέλουν όμως τα κόμματα εξουσίας, οι «μηχανισμοί» τους, τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που τρέφονται από τα κεφάλια της.

Το Ποτάμι όμως δεν έχει λόγο να συμβιβαστεί. Είναι καινούργιο, αμόλυντο ακόμη από τις αρρώστιες του παλιού συστήματος και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί η κοινωνία. Έχει το πάθος του νέου μαραθωνοδρόμου, που έχει ασκηθεί στο δέκαθλο, στις δοκιμασίες της πραγματικής ζωής. Και έχει ξεκάθαρους στόχους από την αρχή: Δικαιοσύνη, Εργασία, Παιδεία. Γνωρίζουμε ότι αν αύριο μας έσβηναν το χρέος και ερχόταν η ίδια η Μέρκελ και έσχιζε το Μνημόνιο στον Άγνωστο Στρατιώτη, σε τρία -τέσσερα χρόνια το παλιό σύστημα θα είχε ξαναφτιάξει ελλείμματα και χρέη. Το «δεξιό σύστημα» ταΐζοντας τα συμφέροντα. Το «αριστερό» τις συντεχνίες.

Χρειαζόμαστε λοιπόν κάτι παραπάνω από μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Χρειαζόμαστε μια κοινωνική πλειοψηφία που θα είναι σε θέση να πάρει εκείνες τις γενναίες αποφάσεις που θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο και θα επιβάλει δικαιοσύνη και ισονομία. Το Ποτάμι ξεκαθαρίζει πως δε θα γίνει δεκανίκι είτε του ενός είτε του άλλου μονομάχου, γιατί πιστεύει ότι κανένας από τους δυο δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους τους Έλληνες πολίτες και τους λέμε: Στηρίξτε και ενισχύστε με κάθε τρόπο το Κίνημα μας. Ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Διχασμένοι δεν θα κάνουμε τίποτα.

Το θέμα βέβαια είναι αν συμφωνούν και οι δύο μονομάχοι. Αν ο καθρέφτης του κ.Σαμαρά και του κ.Τσίπρα τους λέει την αλήθεια ή απλώς τους γεμίζει με αυταρέσκεια.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer