Ως κόρη του Τέρενς Κουίκ και της Μαρίνας Ελευθερουδάκη, θα έπρεπε να ακολουθήσει είτε τη δημοσιογραφία, είτε την ενασχόληση με τα βιβλιοπωλεία της. Eκείνη όμως αποφάσισε να γίνει ηθοποιός
Η ηθοποιός κόρη του Τέρενς Κουίκ
Life
01/12/2014 | 12:08

Πολύ πριν έρθει η στιγμή να πάρει αποφάσεις για το επαγγελματικό της μέλλον, όταν ήταν πάρα πολύ μικρή, η Τερέζα Κουίκ έλεγε πως ήθελε να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα της, ενός από τους πιο δημοφιλείς παρουσιαστές ειδήσεων της ελληνικής τηλεόρασης. «Μεγαλώνοντας όμως έλεγα σε όλους ότι θέλω να ασχοληθώ με τον χώρο της τέχνης. Οι επιρροές από τον πατέρα μου, δεν λέω, ήταν βαθιές και ουσιαστικές. Μικρό κοριτσάκι τον ακολουθούσα στο μακιγιάζ και μετά πηγαίναμε χέρι-χέρι μέχρι το στούντιο για να πει τις ειδήσεις. Εκεί, δυστυχώς, αποχωριζόμασταν για τον πολύ απλό λόγο ότι εγώ ήμουν πολυλογού και φοβόταν μήπως αρχίζω να μιλάω και λέω τα δικά μου ενώ εκείνος παρουσίαζε το δελτίο».

Η Τερέζα Κουίκ πάντως, πριν ακόμη τελειώσει το σχολείο, είχε πάρει την απόφαση ότι η υποκριτική είναι η απασχόληση την ενδιαφέρει. Η ίδια μάλιστα παραδέχεται πως, παρόλο που η οικογένειά της έδειχνε άνετη, υπήρξαν κάποιες σχετικές αντιδράσεις.

«Δεν ξέρω αν η μητέρα μου (σ.σ.: Μαρίνα Ελευθερουδάκη) ήθελε να ασχοληθώ με την οικογενειακή μας επιχείρηση, μια και ποτέ δεν έγινε σχετική κουβέντα. Ισως γιατί εκείνη πάντα έβλεπε ότι τα ενδιαφέροντά μου είναι άλλα. Απλώς, επειδή η μητέρα μου θεωρεί το επάγγελμα του ηθοποιού εξαιρετικά επισφαλές, μου πρότεινε να το διατηρήσω περισσότερο ως χόμπι παρά ως κύρια δουλειά. Ο πατέρας μου, από την άλλη, είχε την άποψη ότι πρέπει να κάνω αυτό που μου αρέσει και με ευχαριστεί. Εστω κι αν κάποτε εκείνος με φανταζόταν σε ρόλο δημοσιογράφου, να αποτελώ τη δική του συνέχεια». Ολοκληρώνοντας τη φοίτησή της στο ACS, η Τερέζα Κουίκ έδωσε εξετάσεις σε πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας. Αν και πέτυχε, αποφάσισε να μη φύγει αμέσως και αντ’ αυτού να γραφτεί στο τμήμα Τheater & Arts του Deree, παίρνοντας το επαγγελματικό βάπτισμα του πυρός στην Ελλάδα. Το 2010, ως φοιτήτρια, η Τερέζα ανέβηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι πρωταγωνιστώντας στην παράσταση «Η αρκούδα» του Τσέχοφ, ενώ το 2012 συμμετείχε στο έργο «Perceptions».

Η πρώτη επαφή της Τερέζας με το κοινό, έστω και εάν γινόταν στο πλαίσιο των εξετάσεων της σχολής της, αρχικά τη γέμισε με άγχος – το οποίο, όμως, ξεπέρασε γρήγορα: «Εκεί ανακάλυψα ότι το θέατρο είναι ένα δύσκολο είδος, διότι βρίσκεσαι επί δύο ώρες εκτεθειμένος στη σκηνή και στα μάτια του θεατή. Ωστόσο το θέατρο έχει μια δική του, ιδιαίτερη μαγεία που αμέσως την καταλαβαίνεις. Υπάρχει μια μοναδική σχέση με τον κόσμο, παρόλο που εμένα, μάλλον λόγω DNA, με έλκει περισσότερο η κάμερα, δηλαδή η τηλεόραση και το σινεμά».

Φέτος η Τερέζα Κουίκ μοιράζει την ημέρα της μεταξύ των μαθημάτων στη σχολή της και του θεατρικού «Big Baby», στο οποίο συνεργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη. Πρόκειται για μια παράσταση που ανεβάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά η θεατρική συντροφιά «Ομάδα», με τους Ιωακείμ Κάσδαγλη και Τερέζα Κρητικού, ενώ σκηνοθετεί η Ιωάννα Μπακαλάκου. Οπως εξηγεί η Τερέζα Κουίκ, «εγώ είμαι βοηθός σκηνοθέτη, καθότι στη σχολή μου ασχολούμαι όχι μόνο με την ηθοποιία, αλλά και με τις περιφερειακές τέχνες. Στη φετινή παράσταση του Deree, για παράδειγμα, το “Celebration”, ασκώ καθήκοντα ενδυματολόγου».

Στο γήπεδο με τον μπαμπά

Παρά τη σφαιρική εκπαίδευση γύρω από την τέχνη της, η Τερέζα Κουίκ είναι αποφασισμένη να ασχοληθεί στο μέλλον αποκλειστικά με την υποκριτική. Και το επίθετο Κουίκ σίγουρα θα παίξει τον δικό του ρόλο. «Πολλά παιδιά με διάσημους γονείς έχουν πρόβλημα με το επώνυμό τους», επισημαίνει η Τερέζα, υπογραμμίζοντας ότι «με εμένα δεν συμβαίνει ακριβώς αυτό. Μου αρέσει που ο κόσμος με ρωτάει τι σχέση έχω με τον γνωστό δημοσιογράφο και όταν τους αναφέρω ότι είναι πατέρας μου, με αντιμετωπίζουν με ζεστασιά. Οπως μου αρέσει και ο σεβασμός που ο κόσμος δείχνει στη μητέρα μου και την οικογένειά της».

Ως γνωστόν, πρόκειται για μια οικογένεια που διαθέτει τη δική της μακρά ιστορία στον χώρο των επιχειρήσεων. «Θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια στο βιβλιοπωλείο “Ελευθερουδάκης”», αναπολεί η Τερέζα. «Κόσμος πήγαινε και ερχόταν κι εγώ ένιωθα έντονα τη μυρωδιά του χαρτιού. Η μαμά μού έκανε δώρο βιβλία με εικόνες που με τρέλαιναν, όπως την εξέλιξη του κόκκινου χαλιού. Πάντως, η πιο έντονη εικόνα που διατηρώ στη μνήμη μου είναι η Παραμονή Χριστουγέννων στον “Ελευθερουδάκη”, με εμένα να έχω περάσει πίσω από τον πάγκο και να τυλίγω με ενθουσιασμό βιβλία».

Ο,τι έχει καταφέρει στον χώρο του θεάτρου το έχει καταφέρει μόνη της, μολονότι δεν θεωρεί κακό να ζητήσει τη βοήθεια του πατέρα της. Η ίδια παραδέχεται ότι και οι δύο γονείς της παρακολουθούν τις παραστάσεις της, με τον πατέρα της να παίζει τον ρόλο του πιο αυστηρού κριτή μεταξύ των δύο. «Οι μαμάδες είναι πάντοτε μαμάδες, ενώ ο πατέρας μου, που γνωρίζει λόγω δουλειάς τον χώρο, βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. Η κριτική του είναι πολύ ουσιώδης, γι’ αυτό και τη λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου», παραδέχεται. Εξάλλου, από τον πατέρα της η Τερέζα έχει ιδιαίτερα συγκινητικές αναμνήσεις. «Κάθε βράδυ που έλεγε τις ειδήσεις, η τηλεόραση στο σπίτι ήταν ανοιχτή για να τον παρακολουθούμε. Με το που άνοιγε ο δέκτης και τον έβλεπα, πλησίαζα την οθόνη και του έδινα ένα φιλί».

Μπαμπάς και κόρη Κουίκ μοιράζονται ως σήμερα την αγάπη τους για τα σπορ και τον Ολυμπιακό. «Πηγαίνουμε τακτικά στο γήπεδο για να απολαύσουμε την αγαπημένη μας ομάδα σε αγώνες ποδοσφαίρου ή μπάσκετ. Εχω τέτοια λατρεία για τα σπορ και έχω μελετήσει τόσο πολύ τους κανονισμούς ώστε ο πατέρας μου εξακολουθεί να επιμένει πως έπρεπε να έχω γίνει αθλητικογράφος».

Ωστόσο η Τερέζα Κουίκ δεν πρόκειται να ξεφύγει από την πορεία που χάραξε, καθώς την επόμενη χρονιά προγραμματίζει να μετοικήσει στο Λονδίνο για μεταπτυχιακό. Η Ελλάδα της κρίσης δεν προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για δημιουργία, εν αντιθέσει με τη Βρετανία η οποία έχει αναδειχθεί σε κόμβο για την ευρύτερη αγορά.

Μόλις 21 ετών, η Τερέζα Κουίκ είναι έτοιμη να κολυμπήσει στα βαθιά -και διεθνή- ύδατα.

terens2

Πηγή: protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer