Μέσα στο 1ο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου η κατάθεση των μηχανογραφικών
Η ΑΓΩΝΙΑ κορυφώνεται: Τέλος Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των μαθητών στις Πανελλαδικές!
Κοινωνία
18/06/2014 | 09:26

Τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και αμέσως μετά οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία.

Σήμερα, το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει επισήμως την προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι από τις αρχές έως τα μέσα Ιουλίου.

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών για κάθε υποψήφιο αλλά και των στατιστικών στοιχείων με τις επιδόσεις ανά βαθμολογική κλίμακα, θα εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα για το πως θα διαμορφωθούν οι βάσεις, καθώς μέχρι τώρα όλες οι πληροφορίες έρχονται από τα βαθμολογικά κέντρα.

Πως θα κινηθούν οι βάσεις

Αναμένονται αυξητικές τάσεις στο 1ο επιστημονικό πεδίο, λόγω των καλύτερων επιδόσεων των υποψηφίων στα αρχαία.

Ανοδικά θα κινηθούν οι Νομικές σχολές, τα τμήματα Φιλολογίας και Κοινωνιολογίας.

Στο 2ο και 4ο πεδίο οι βάσεις θα κινηθούν πάνω κάτω στα περσινά επίπεδα, αν και στις Πολυτεχνικές σχολές αναμένεται άνοδος. Έχει ενδιαφέρον πως η εικόνα που παρουσιάζουν τα γραπτά στα Μαθηματικά, θα είναι καλύτερες από πέρυσι.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται πτώση εξαιτίας της δυσκολίας που παρουσίασαν τα θέματα στη Βιολογία και τη Χημεία. Κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούν λιγότερα μόρια για την είσοδο στις Ιατρικές, Φαρμακευτικές και Κτηνιατρικές σχολές.

Τέλος στο 5ο επιστημονικό πεδίο, οι επιδόσεις στα μαθήματα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, θα είναι βελτιωμένες σε σχέση με πέρυσι, κάτι θα επηρεάσει ανοδικά και τις βάσεις, κυρίως στις σχολές που έχουν μεγάλη ζήτηση.

Πηγή: star.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer