Ευτελίζουν τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να διαμορφωθεί η εικόνα του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για τους μαθητές.
Απαράδεκτη η στάση της Σχολικής Συμβούλου στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου
Κοινωνία
18/06/2014 | 09:04

Ευτελίζουν τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να διαμορφωθεί η εικόνα του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για τους μαθητές.

 

Απαράδεκτη η στάση της Σχολικής Συμβούλου στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ (μετά την κοινοποίηση σχετικής επιστολής συναδέλφου), θεωρεί απαράδεκτη την απαίτηση της Σχολικής Συμβούλου, που επιδόθηκε και εγγράφως προς συνάδελφο του ΕΠΑΛ Αργοστολίου, να αποσταλεί «ηλεκτρονικώς και εντός της ημέρας η έκθεση για τα μαθησιακά αποτελέσματα του υποστηρικτικού μαθήματος της Νέας Ελληνικής Γλώσσας…». Οι Σχολικοί Σύμβουλοι ουσιαστικά εντέλλονται από την κυβέρνηση και «ευπειθώς» μεταβιβάζουν τις εντολές προς τους εκπαιδευτικούς ως «τον τελευταίο τροχό της αμάξης», προκειμένου να διαμορφωθεί δήθεν η εικόνα του παιδαγωγικού ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί καλούνται πειθήνια και αυθημερόν να ετοιμάζουν ακόμη και σοβαρές αναφορές που απαιτούν χρόνο, αποδεικνύει ότι «άλλες» είναι οι πραγματικές προθέσεις.

Η κυβέρνηση και η ΕΕ που πετούν τα δεκατετράχρονα στην επιχειρησιακή μαθητεία κανένα ενδιαφέρον δεν έχουν για υποστήριξη των μαθητών. Προσαρμόζουν το σχολειό στην αγορά, διαχωρίζουν τους μαθητές σε πατρικίους και πληβείους, προετοιμάζουν το φθηνό ευέλικτο δυναμικό για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλίων. Πέρσι πέταξαν στο δρόμο χιλιάδες μαθητές τομέων των ΕΠΑΛ (πχ Τομέας Υγείας στο Αργοστόλι) μαζί με τους εκπαιδευτικούς που τους έκαναν μάθημα. Φέτος χιλιάδες ήταν οι ελλείψεις σε ώρες διδασκαλίας, ακόμη και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Γι’ αυτό και η παιδαγωγική παρουσία Σχολικών Συμβούλων στα ΕΠΑΛ του Νομού (και όχι μόνο) είναι ανύπαρκτη. Αντίθετα, πολλαπλασιάζονται τα «εντέλλεσθε» ενόψει της αξιολόγησης και των νέων μαζικών απολύσεων, ώστε να ενοχοποιείται ο εκπαιδευτικός για όλα τα «κακά» και να προάγεται ο κοινωνικός αυτοματισμός.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την κυβερνητική μεθόδευση και όσους από θέσεις ευθύνης την καλύπτουν και την προωθούν. Καλεί τους συναδέλφους να απειθαρχήσουν στις εντολές και να μη νομιμοποιήσουν την υποβάθμιση της παιδαγωγικής ευθύνης για τους μαθητές. Ο δάσκαλος σήμερα απαιτείται να είναι όρθιος και όχι σκυφτός δούλος. Να στέκεται δίπλα στους μαθητές του και να υπερασπίζεται το δικαίωμά τους στη μόρφωση αλλά και το δικαίωμα να είναι ο ίδιος λειτουργός.

Αργοστόλι 17/6/2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Γαλιατσάτος Νικόλας
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer