Η ένωση φοροτεχνικών Κεφαλονιάς σε επιστολή τους προς την ηγεσία του υπουργείου οικονομικών ζητούν παράταση στις προθεσμίες των φορολογικών δηλώσεων.
Ζητούν παράταση οι φοροτεχνικοί
Οικονομία
16/07/2013 | 15:51

ΠΡΟΣ
1.ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ     Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
2.ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ       Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ
3.ΓΓ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ                 Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ

4.ΜΜΕ

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σε σχετική ερώτηση προς τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων εσόδων, εάν υπάρχει σκέψη για παράταση στις ημερομηνίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα εφημερίδων αλλά και Ιστοσελίδων ενημέρωσης,   ο Χάρις  Θεοχάρης απάντησε αρνητικά λόγω ,άκουσον άκουσον,   μνημονιακής υποχρέωσης.

Η  ηγεσία του υπουργείου οικονομικών έκανε τα πάντα για να ταλαιπωρήσει, αποσυντονίσει, εκνευρίσει  αλλά και να φέρει στα όρια νευρικής κρίσης  τους  πάντες .

Μέχρι σήμερα οι αλλαγές στο χρόνο υποβολής φορολογικών δηλώσεων έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενης χρονιάς. Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και οι φορολογούμενοι ,ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι δυσκολεύονται να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τον επιπλέον λόγο ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες υπολειτουργούν λόγω διακοπών.

Τι να πρωτοθυμηθούμε από την υπέροχη αυτή φορολογική  χρόνια που διανύουμε;

Τις συνεχείς αλλαγές μέχρι την τελευταία στιγμή ;

Την  υπερφόρτωσης του συστήματος της ΓΓΠΣ με αποτέλεσμα τη δυσκολία στην αποστολή των φορολογικών δηλώσεων και όχι μόνο αυτών αλλά όλων των εφαρμογών  και το χάσιμο πολύτιμου χρόνου από τους συναδέλφους .Λογιστές – Φοροτεχνικούς?

Για την καθυστέρηση της έναρξης υποβολής των εν λόγω δηλώσεων και τα προβλήματα που υπάρχουν μόνο οι φορολογούμενοι και οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί δεν ευθύνονται

Κύριοι του ΥΠΟΙΚ, πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό όταν προσδιορίζονται οι οποιεσδήποτε καταληκτικές ημερομηνίες να μην μεταφέρουν εξαρχής το μήνυμα στους φορολογούμενους ότι δεν θα τηρηθούν

Για τον λόγους αυτούς   ΑΠΑΙΤΟΥΜΑΙ  παράταση όλων των φορολογικών αντικειμένων που λήγουν μέσα στο 2013 έως το τέλος του χρόνου έτσι  ώστε   νοικοκυρεμένα , ανθρώπινα  και με άνεση χρόνου  να κάνουμε σωστά την δουλειά  μας

Επίσης συμπορευόμαστε με απόφαση  και     άλλων  συλλόγων  με την  Μη Υποβολή (ή την προσωρινή αποθήκευση στην Γ.Γ.Π.Σ.) Φορολογικών Δηλώσεων των πελατών σας από αύριο 16/07 μέχρι και την Δευτέρα 22/07/2013.

Το  ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            ΤΑ ΜΕΛΗ

ΣΠ ΜΑΡΚΑΤΟΣ           Δ.ΚΟΡΣΙΑΝΟΣ  Π.ΤΖΑΝΑΤΟΣ  Δ.ΣΠΑΝΟΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer