Ο κύκλος βιωματικών εργαστηρίων για ενήλικες με αφορμή τη ζωγραφική «Η Τέχνη Αλλιώς», συνεχίζεται για 4η εβδομάδα με το εργαστήριο με τίτλο "Κάνε το σαν τον Klee, ή, Γίνε πάλι παιδί" το οποίο συντονίζει η Βερονίκη Δαμιανίδου.
Εργαστήρια Ζωγραφικής για Ενήλικες – 4η Συνάντηση με την Βερονίκη Δαμιανίδου
Πολιτισμός
17/02/2016 | 08:17

Η Τέχνη Αλλιώς
Κύκλος βιωματικών εργαστηρίων για ενήλικες με αφορμή την ζωγραφική
“Κάνε το σαν τον Klee, ή, Γίνε πάλι παιδί” με την Βερονίκη Δαμιανίδου

Ο κύκλος βιωματικών εργαστηρίων για ενήλικες με αφορμή τη ζωγραφική «Η Τέχνη Αλλιώς», συνεχίζεται για 4η εβδομάδα με το εργαστήριο με τίτλο “Κάνε το σαν τον Klee, ή, Γίνε πάλι παιδί” το οποίο συντονίζει η Βερονίκη Δαμιανίδου.

Πότε; Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016, 5:30-8:00μμ
Πού; Στο Σπίτι του Δασκάλου, στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου (αρχή λεωφόρου Ριζοσπαστών).

Το εργαστήρι εστιάζει πάνω στον Paul Klee. Ωστόσο, βασική μας πρόθεση είναι όχι απλά να ζωγραφίσουμε όπως ο Κλέε, αλλά να προσπαθήσουμε να γίνουμε και πάλι ερευνητές, παιδιά, και να ανακαλύψουμε τι είναι το χρώμα και πώς λειτουργεί σε σύνθεση. Οι στόχοι μας λοιπόν είναι να ζωγραφίσουμε παίζοντας, ή να παίξουμε ζωγραφίζοντας, να διερευνήσουμε την σχέση των χρωμάτων όταν βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, να μάθουμε πώς να δημιουργούμε σχέσεις αρμονίας πάνω στο χαρτί, να ανακαλύψουμε πώς αυτή η αρμονία μπορεί να προεκταθεί και έξω από τις δύο διαστάσεις του χαρτιού – ουσιαστικά δηλαδή να γνωρίσουμε τον εαυτό μας μέσα από το χρώμα και την ίδια τη δημιουργική διαδικασία!

Η Βερονίκη Δαμιανίδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Σκηνογραφία κι Ενδυματολογία στο Κέντρο Σπουδών Λαικού Θεάτρου, και στην Α.Σ.Κ.Τ. φοιτώντας στο Α’ Εργαστήρι Ζωγραφικής και στο Εργαστήρι Ψηφιδωτού. Έχει εργαστεί ως δασκάλα εικαστικών και ψηφιδωτού σε πολλά εργαστήρια εντός κι εκτός των Αθηνών όπως κι έχει συμμετάσχει σε διευρωπαικά και μουσειακά εκπαιδευτικά προγράμματα. Έχει ζωγραφίσει κι έχει παίξει με παιδιά όλων των ηλικιών, καθώς και με πολλά ιδιαίτερων δυνατοτήτων. Έχει εκθέσει τις ζωγραφιές της είτε μόνη είτε με παρέα. Εικονογραφεί, φτιάχνει παραμύθια και ιστορίες. Ονειρεύεται πολύ και αγαπά να ασκείται στο Τάι Τσι Σουάν.

Σας ενημερώνουμε ωστόσο ότι ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στο εργαστήριο έχει ήδη συμπληρωθεί και σας ευχαριστούμε για την ενθουσιώδη ανταπόκριση!

Ελάτε να δώσουμε χρώμα στο γκρίζο του χειμώνα!

http://www.e-traverso.gr/index.php/oi-draseis-mas/124-h-texni-alliws
https://www.facebook.com/events/1551821321801755/
info@e-traverso.gr
Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer