Ο υπουργός Υγείας αποσύρθηκε απο την μάχη για τη διαδοχή - Λοβέρδος: «Συντάσσομαι με Βενιζέλο»
Επείγον: Ανακοίνωσαν συμμαχία Λοβέρδος- Βενιζέλος
Πολιτική
31/01/2012 | 18:46

Κοινή εμφάνιση έκαναν πριν από λίγο ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον Ευ. Βενιζέλο, οι οποίοι ανέλυσαν τα προβλήματα των υπουργείων τους, ευχαριστώντας ο ένας τον άλλο για την βοήθεια που προσφέρουν.

Το κλίμα της συνάντησης ήταν ιδιαίτερο θερμό με τον Βενιζέλο να ευχαριστεί τον Ανδρέα Λοβέρδο για την συνεισφορά του, στην λύση των δημοσιονομικών προβλημάτων.

Ωστόσο, το καλύτερο το άφησαν για το τέλος, όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος διάβασε κείμενο όπου τόνισε την στήριξή του στον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Συντάσσομαι με τον Ευάγγελο Βενιζέλο», είπε με νόημα ο υπουργός Υγείας. Στη συνέχεια πήρε τον λόγο το υπουργός Οικονομικών, ο οποίος υπογράμμισε ότι δέχεται την στήριξη του κ. Λοβέρδου για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα είπαν τα εξής:

Λοβέρδος: Στις παρούσες δραματικές στιγμές πρέπει να συντάξουμε τις δυνάμεις μας. Η Ελλάδα όσο και οι πολίτες να μην γονατίσουν. Αυτό είναι το κοινό συλλογικό καθήκον. Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο θα δώσουμε μαζί το δύσκολο έργο της πατρίδας όσο και αυτή του ΠΑΣΟΚ. Θα πορευτούμε μαζί. Η παράταξη δεν έχει το περιθώριο διαίρεσης. Εμείς οι δύο, αυτή την ενότητα πρέπει να την εγγυηθούμε. Έχουμε κοινούς αγώνες. Το Κίνημά μας σήκωσε βάρη πολλών ετών και κλήθηκε να δώσει λύσεις σε μικρό χρονικό διάστημα. Σε αυτή τη πορεία, το ΠΑΣΟΚ χτυπήθηκε. Μια διαίρεση, μπορεί να οδηγούσε το ΠΑΣΟΚ πιο πίσω. Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να στηριχθεί. Το εθνικό συμφέρον αυτό επιτάσσει. Η Ελλάδα θα δώσει αυτές τις ημέρες την πιο μεγάλη μάχη. Θα πρέπει να την κερδίσει μέσα σε ένα ασταθείς πολιτικό περιβάλλον. Εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιοποιήσω τις θέσεις μου για την χώρα, καθώς και τις ριζικές αλλαγές για το ΠΑΣΟΚ, την ανανέωση της ηγετικής ομάδας κοκ. Θα συνταχθώ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Βενιζέλος: Το συναισθηματικό βάρος με τον Ανδρέα Λοβέρδο είναι προσωπική μας υπόθεση εδώ και πολλά χρόνια. Η πατρίδα μας βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. Τις επόμενες ημέρες πρέπει να μοιραστούμε όλοι μας ευθύνες. Το ΠΑΣΟΚ σήκωσε βάρη. Έχει υποστεί τρομερή φθορά. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναγίνει δημοκρατικός φορέας, πολιτικής προοπτικής. Για να συμβεί, πρέπει το ΠΑΣΟΚ να σταθεροποιηθεί πολιτικά. Ο Ανδρέας και εγώ γνωρίσαμε τι έγινε μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα τα όσα συνέβησαν τα τελευταία δύο χρόνια. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να πορευτούμε μαζί. Ελπίζουμε ότι η σημερινή πρωτοβουλία να βάλει τέλος σε όσα διαδραματίζονται σήμερα στο κόμμα. Με την σημερινή πρωτοβουλία θέλουμε να αλλάξουμε τις ρυθμούς στο ΠΑΣΟΚ.

Parapolitika.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer