Επανεκλέχθηκε και η Κεφαλλονίτισσα ομογενής, περιφερειακή δικαστής της κομητείας Νάσο, Ελένη Βουτσινά. Ποιοι οµογενείς επανεκλέγονται και ποιοι δεν τα κατάφεραν στις κάλπες.
Επανεκλέχθηκε η Κεφαλλονίτισσα πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιµωτά στην Νέα Υόρκη
 Ομογένεια
10/11/2016 | 09:20

Επιμέλεια // Μαρία Χριστοφοράτος

 

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης επανεκλέχθηκαν με μεγάλη διαφορά και οι πέντε ομογενείς νομοθέτες. Πρόκειται για τους Μιχάλη Γιάνναρη, Αραβέλλα Σιμωτά, Νικόλ Μαλλιωτάκη, Τζέιμς Σκουφή και Φρανκ Σκαρτάδο.
Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Γιάνναρης επανεκλέχθηκε στο αξίωμα του πολιτειακού γερουσιαστή κερδίζοντας 86% των ψήφων. Στην πολιτειακή Γερουσία το Δημοκρατικό Κόμμα εξασφάλισε ήδη τις 31 έδρες και το Ρεπουμπλικανικό 30 έδρες, ενώ υπάρχουν και δύο εκλογικές περιφέρειες οι οποίες θα κριθούν από την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων.
Ο Μιχάλης Γιάνναρης τόνισε ότι και στις δύο έδρες η διαφορά είναι μικρή και ότι στη μία υπερτερεί ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος με 33 ψήφους.
«Ακόμη και την μία από τις δύο έδρες να κερδίσουμε εμείς θα έχουμε την πλειοψηφία στην πολιτειακή Γερουσία» τόνισε ο κ. Γιάνναρης. Εάν επιβεβαιωθούν οι προγνώσεις ο Μιχάλης Γιάνναρης θα είναι ο υπαρχηγός της πλειοψηφίας.
«Ευχαριστούμε τους ομογενείς που μας εμπιστεύτηκαν και μας έδωσαν τη δυνατότητα να
διατηρήσουμε την πολιτική ισχύ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Στόχος μας είναι να
προωθήσουμε και άλλους να αναμειχθούν με την πολιτική και να εκλέξουμε ομογενείς
υποψήφιους στο Λονγκ Αϊλαντ και στον Δήμο της Νέας Υόρκης», υπογράμμισε ο Μιχάλης
Γιάνναρης.

Στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης επανεκλέχτηκαν η πολιτειακή βουλευτή της Αστόριας Αραβέλλα Σιμωτά, η οποία κέρδισε 99,45% των ψήφων, η πολιτειακή βουλευτής του Στάτεν Αϊλαντ και του Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν Νικόλ Μαλλιωτάκη, η οποία θεωρείται ανερχόμενος αστέρας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην περιοχή και εκλέχτηκε πανηγυρικά με 77,09% των ψήφων, ο Τζέιμς Σκουφής, ο οποίος επανεκλέχθηκε πολιτειακός βουλευτής της 99ης περιφέρειας και ο Φρανκ Σκαρτάδος, ο οποίος επανεκλέχθηκε πολιτειακός βουλευτής της 104ης περιφέρειας της Νέας Υόρκης
με 57,20% των ψήφων. Οι τέσσερις πρώτοι ανήκουν στη νεότερη γενιά των Ελληνοαμερικανών ενώ ο Φρανκ Σκαρτάδος γεννήθηκε στην Ελλάδα.
Ο ομογενής Τζόναθαν Κωστακόπουλος ο οποίος διεκδίκησε το αξίωμα του πολιτειακού βουλευτή της 76ης εκλογικής περιφέρειας της Νέας Υόρκης έχασε με μεγάλη διαφορά. Ο ομογενής κέρδισε 27,12% των ψήφων και η Rebecca Seawright 72,79% των ψήφων.

Η ομογενής περιφερειακή δικαστής της κομητείας Νάσο, Ελένη Βουτσινά, επανεκλέχθηκε και μάλιστα ήρθε πρώτη. Μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα, η κ. Βουτσινά επικοινώνησε με τον «Εθνικό Κήρυκα» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τους ομογενείς που στήριξαν την επανεκλογή της, καθώς επίσης και στον «Ε.Κ.» που μια εβδομάδα πριν τις εκλογές την τίμησε αναδεικνύοντάς την Πρόσωπο της «Γυναίκας».

voutsina_omogeneia4

Η κα Βουτσινά με τον Κεφαλλονίτη ομογενή δικηγόρο κ. Χριστοφοράτο

 

Στην πολιτεία του Ροντ Αϊλαντ επανεκλέχθηκε ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης. Στην πολιτεία του Κολοράντο αναμετρήθηκε ο ομογενής Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος έδωσε μια επάξια μάχη, αλλά έχασε με μικρή διαφορά.

Ο ομογενής βουλευτής Γκας Μπιλιράκης επανεκλέχθηκε στην πολιτεία της Φλόριδας με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και συγκεκριμένα στην 12η εκλογική περιφέρεια. Επίσης, στη διπλανή εκλογική περιφέρεια την 13η εκλέχτηκε ο Τσάρλι Κριστ, ο οποίος ήταν Ρεπουμπλικανός και σήμερα ως γνωστόν έχει μεταστραφεί στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κριστ ήταν επί σειρά ετών κυβερνήτης της πολιτείας της Φλόριδας, ο οποίος πριν από έξι χρόνια έχασε την εκστρατεία για τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών από τον γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος αρχικά ήταν ανάμεσα στους Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους για την Προεδρία.
Εξάλλου, επανεκλέχθηκε η ομογενής βουλευτής Τίνα Τάιτους από την 1η εκλογική περιφέρεια της πολιτείας Νεβάδα. Ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζον Σαρμπάνης από την 3η εκλογική περιφέρεια πολιτεία του Μέριλαντ επανεκλέχθηκε για έκτη συνεχή θητεία.

Στη Μασαχουσέτη επανεκλέχθηκε με υψηλό ποσοστό η βουλευτής Νίκη Τσόγκα, η οποία εκλέγεται στην περιοχή του Λόουελ, όπου εκλεγόταν στη Γερουσία των ΗΠΑ ο αείμνηστος σύζυγός της γερουσιαστής Πολ Τσόγκας.

Στην πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ μέχρι στιγμής έγινε γνωστό, καθότι η διαδικασία καταγραφής των εκλεγέντων συνεχιζόταν το πρωί, ο Θωμάς Κατσαντώνης στην τοπική Βουλή με το Δημοκρατικό Κόμμα. Ο κ. Κατσαντώνης εκλέχτηκε για 8η κατά σειρά θητεία και συγκεκριμένα εκλέγεται από το 2002.
Ο κ. Κατσαντώνης σε δηλώσεις του στον «Εθνικό Κήρυκα» είπε ότι «αισθάνομαι πολύ χαρούμενος με την επανεκλογή μου, αν και οφείλω να σας πω ότι η εκλογική μου περιφέρεια δεν πήγε καθόλου καλά σ’ αυτές τις εκλογές, όμως κατόρθωσα και πήρα τους περισσότερους ψήφους».

Για την υποψήφια με το Δημοκρατικό Κόμμα για την ομοσπονδιακή Γερουσία των ΗΠΑ Μάγκι Χασάν, πρώην κυβερνήτη του Νιου Χαμσάιρ, με την οποία συνεργάσθηκε ο κ. Κατσαντώνης, τόνισε πως «μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλούμε δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, είναι πολύ κοντά η αναμέτρηση με την Κέλυ Αϊοτ». Σημειώνεται ωστόσο, πως λίγο πριν ολοκληρωθεί το παρόν κείμενο ανακοινώθηκε επίσημα ότι τελικά η κ. Χασάν κέρδισε τη θέση της γερουσιαστού του Νιου Χαμσάιρ.
Εξάλλου, εκλέχθηκε ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής Μπεν Γκουρούρι και η Κάθριν Σοφικίδη, η οποία φαίνεται πως εκλέγεται για πρώτη φορά. Η Ευσταθία Μπούρα δεν κατόρθωσε να επανεκλεγεί. Εκλέχτηκε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο ο Κρις Πάπας νικώντας τον επίσης ομογενή Τζόσεφ Κελυ Λαβασέρ, ο οποίος ήταν υποψήφιος με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.
Στη Μασαχουσέτη επανεκλέχθηκε ο ομογενής τοπικός γερουσιαστής Μπρους Ταρ (Ταλιαδώρος) με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ο οποίος ωστόσο τούτη τη φορά δεν είχε αντίπαλο. Ακόμη, επανεκλέχθηκε για πολλοστή φορά, ο βουλευτής Θεόδωρος Σπηλιώτης από τη βόρεια περιφέρεια της Μασαχουσέτης.
Στη Μασαχουσέτη ψηφίστηκε με 54% έναντι 47% η νομιμοποίηση της χρήσης και εμπορίας μαριχουάνας, θέμα για το οποίο είχε γράψει εκτενώς ο «Ε.Κ.» πρόσφατα, ενώ καταψηφίστηκε η περαιτέρω δημιουργία σχολείων τύπου τσάρτερ.

Πηγή: «Ε.Κ.»

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer