Μετά από συνεργασία του αν. υπουργού Υγείας Π. Πολάκη και του υφ. Αθλητισμού και βουλευτή Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή
Επαναλειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Ζακύνθου
Κοινωνία
11/02/2016 | 12:17

Άνοιξε ο δρόμος για τη λειτουργία της κλειστής, εδώ και καιρό, Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ζακύνθου, ύστερα από συνεργασία του αν. υπουργού Υγείας Π. Πολάκη και του υφ. Αθλητισμού και βουλευτή Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή.

Η προκήρυξη που δημοσιεύτηκε πριν λίγα 24ωρα από το ΚΕΕΛΠΝΟ, προβλέπει την πρόσληψη τριών γιατρών και οκτώ νοσηλευτών για τη λειτουργία της ΜΕΘ του νοσοκομείου της Ζακύνθου. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 23η Φεβρουαρίου, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αρκετά πιθανό η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ζακύνθου να επαναλειτουργήσει μέσα στον Μάρτιο.

Στην περίπτωση της Ζακύνθου, έχει επανειλημμένως χρειαστεί να γίνει διακομιδή ασθενών σε νοσοκομεία της ηπειρωτικής Ελλάδας για να νοσηλευτούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και αυτή η διαδικασία κοστίζει πολύτιμο χρόνο για τη ζωή τους.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο νοσοκομείο, που λειτουργεί από τον Μάη του 2012, διαθέτει μια πλήρως εξοπλισμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με 5 κλίνες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να χρησιμοποιηθούν.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer