400 άτομα μεταξύ των οποίων και πολλοί Κεφαλλονίτες.
Ελληνικη βραδια στο Fordman University της Νέας Υόρκης
 Ομογένεια
27/02/2014 | 16:34

Της Μαρίας Χριστοφοράτος

Τα περισσότερα Πανεπιστήμια στην Νέα Υόρκη έχουν Ελληνικούς φοιτητικούς συλλόγους οι οποίοι με διαφορές εκδηλώσεις προβάλουν την Ελλάδα, τον ελληνικό πολιτισμό και καμία φορά τον ιδιαίτερο τόπο από τον όποιον προέρχονται, όπως οι Κεφαλλονίτες, Λευκαδίτες, Κερκυραίοι κ.τ.λ.
Περίπου 100 ελληνόπουλα φοιτούν στο Fordam University από γονείς που κατάγονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας.  Τα παιδία έχουν το φοιτητικό τους σύλλογο και πολλά Κεφαλονιτόπουλα  είναι μέλη του συλλόγου. Για παράδειγμα αξιόλογη παρουσία είναι αυτή του ταμία του συλλόγου Πήτερ Κοκκόσις και μέλη η Μαρία Σταματελάτος, Χρήστος Κοχλιος, Τιμόθεος Τιμοθεατος κ.α.
Όλα αυτά τα παιδιά μας είχαν ετοιμάσει, το περασμένο Σάββατο 22 Φεβρουαρίου μια υπέροχη βραδιά με υπέροχο ελληνικό φαγητό χορό και ασταμάτητο κέφι μέχρι τις πρωινές ώρες.
Το χορευτικό του φοιτητικού συλλόγου χόρεψε Τσάμικο, Πεντοβολώ, Ροδιτικο, Κοτσαρι και Βαλαριστος.
Μαζί μας ήταν ο ευρισκόμενος στην Νέα Υόρκη Αρχιμανδρίτης Φώτιος Γαβριελάτος ο οποίος στην σύντομη ομιλία του μας μετέφερε και μας έδωσε μια ζωντανή εικόνα των σεισμών στην Κεφαλονιά. Μάλιστα ο π. Φώτιος εμφανώς συγκινημένος τόνισε ότι η Κεφαλονιά θα ξεπεράσει και αυτή την δοκιμασία και η αγάπη των ανθρώπων είναι άκρως συγκινητική. Μάλιστα βίντεο από τους σεισμους εχε φερει ο Πητερ Κοκκοσις.
Στην εκδήλωση παρευβρέθηκε και ο δραστήριος Πρόεδρος του συλλόγου «Αίνος» κ. Βασίλης Κοκκόσης με την σύζυγο του ,ο επίτιμος πρόεδρος της εκκλησίας του Αγίου Γεράσιμου Βαλσαμάκης Σκλαβούνος, ο Λευκαδίτης επιχειρηματίας Βαγγέλης Γερασίμου και άλλοι.
Είναι καλό να αναφέρουμε τα μέλη του φοιτητικού συμβουλίου στο οποίο συμμετέχουν οι:
Πρόεδρος  Ν. Νεοκλεους
Αντιπρόεδρος  Γ. Σαμαρας
Ταμίας  Π. Κοκοσσις.
Γραμματέας Μ. Παππάς
Δημόσιες σχέσεις Τ. Μάρκος
Δημόσιες σχέσεις Σ. Νιαμονιτακις.
Ας ευχηθούμε στα παιδιά πάντα επιτυχίες και να μην ξεχάσουν ποτέ την ελληνική τους κληρονομία.

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia