Κυριολεκτικά στο δρόμο γέννησε, μια γυναίκα από τη Νέα Υόρκη, καθώς οι πόνοι της γέννας την πρόλαβαν προτού προλάβει να μεταβεί στο νοσοκομείο
Γέννησε στο δρόμο!
 Ομογένεια
27/02/2014 | 19:40

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Κυριολεκτικά στο δρόμο γέννησε, το μεσημέρι της Δευτέρας, μια γυναίκα από τη Νέα Υόρκη, καθώς οι πόνοι της γέννας την πρόλαβαν προτού προλάβει να μεταβεί στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για την Πόλι Μακούρτ, η οποία βρισκόταν στο διαμέρισμά της στο Ε. 68th St., όταν συνειδητοποίησε ότι ήρθε η ώρα του τοκετού. Ετρεξε αμέσως προς τα κάτω και ο θυρωρός του κτιρίου, Αντον Ρούντοβιτς, την βοήθησε να βρει ένα ταξί που θα την πήγαινε στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, η μικρή Λα Μακούρτ αποφάσισε να έρθει στη ζωή νωρίτερα από το ταξί. Το αποτέλεσμα ήταν η γυναίκα να γεννήσει στη συμβολή της 3ης Λεωφόρου με την 68η οδό στο Απερ Ιστ Σάιντ, γύρω στις 4 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η μαμά και το μωρό στη συνέχεια διακομίσθηκαν στο «Lenox Hill Hospital», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι και οι δυο τους ήταν σε καλή υγεία, παρά την ταλαιπωρία που είχαν υποστεί.

Μιλώντας από το κρεβάτι του νοσοκομείου της, την Τρίτη, η ανακουφισμένη μητέρα μίλησε στους δημοσιογράφους για τη θυελλώδη ημέρα που πέρασε.

Η ίδια προσέφερε εθελοντικά την εργασία για τον έρανο της άνοιξης στο P.S. 267 (όπου τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της πηγαίνουν στο σχολείο) όταν συνειδητοποίησε ότι δεν αισθανόταν και τόσο καλά. Εστειλε τον 6χρονο γιο της, Κόνορ, στην παιδική χαρά με έναν φίλο, και κάλεσε την μπέιμπι σίτερ να αναλάβει τη φροντίδα της 4χρονης κόρης της, Αντέλ. Αμέσως μετά (γύρω στις 3 το μεσημέρι) έσπευσε στο σπίτι της και κάλεσε τον γυναικολόγο της – ο οποίος της είπε να φύγει για το νοσοκομείο χωρίς να χάσει καθόλου καιρό.

«Αρχισα να αισθάνομαι όλο και χειρότερα και σκέφτηκα: ‘αυτό δεν είναι καλό’», είπε χαρακτηριστικά η 39χρονη γυναίκα. «Κατέβηκα κάτω στην κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας για να βρω ταξί να πάω στο νοσοκομείο και εκείνη τη στιγμή έσπασαν τα νερά», είπε χαρακτηριστικά. «Ο Αντον ήξερε ότι είχα πρόβλημα και έτσι με βοήθησε να πάω έως τη γωνία του δρόμου και προσπάθησε να μου βρει ένα ταξί. Και τότε κατάλαβα ότι η μικρή θα έβγαινε έξω».

Ο θυρωρός βοήθησε την Μακούρτ να καθίσει στο δρόμο μπροστά από την τράπεζα HSBC, και σιγά-σιγά άρχισαν να μαζεύονται γύρω γύρω περαστικοί.

Ο μπαμπάς, Σιάν Μακούρτ, 40 χρόνων, είχε κολλήσει στην κυκλοφορία στο Lincoln Tunnel, όταν έλαβε την κλήση από την γυναίκα του, η οποία του έλεγε να επιστρέψει στο σπίτι τους γρήγορα. Το αποτέλεσμα ήταν να φτάσει στο σημείο όπου η 39χρονη γεννούσε, τρία λεπτά μετά τη γέννηση της κόρης του.

«Είδα ένα πλήθος στη γωνία, και φοβόμουν το χειρότερο», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα «Νιου Γιορκ Ντέιλι Νιους».

Βρήκε τη γυναίκα και την κόρη του να περιβάλλονται από καλούς Σαμαρείτες που σταμάτησαν για να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Αρκετοί μάλιστα είχαν βγάλει και τα μπουφάν τους και τα είχαν προσφέρει για να μην κρυώσουν η γυναίκα και το νεογέννητο.

Ο θυρωρός-ήρωας, Αντον Ρούντοβιτς, ο άνθρωπος ο οποίος συνέβαλε αποφασιστικά να γεννήσει η 39χρονη γυναίκα με ασφάλεια, επέστρεψε κανονικά στη δουλειά του την Τρίτη.

«Απλά έκανα τη δουλειά μου», είπε χαμογελώντας στους δημοσιογράφους που τον πλησίασαν για να του αποσπάσουν μερικές δηλώσεις για τα γεγονότα της προηγούμενης ημέρας. «Η Πόλι έπρεπε να πάει αμέσως στο νοσοκομείο. Κάποια στιγμή μου είπε ότι το μωρό έρχεται και ότι θα έπρεπε να καθίσει κάτω. Αυτό ήταν», είπε χαρακτηριστικά ο θυρωρός στην εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάι μς».

Οι γονείς της μικρής, παρά το έντονο καρδιοχτύπι που βίωσαν τη Δευτέρα, ήταν ήρεμοι και χαρούμενοι, την Τρίτη, στο νοσοκομείο κρατώντας στην αγκαλιά τους την νεογέννητη κόρη τους.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

mwro2

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer