Ωστόσο, ο κ. Δρακουλόγκωνας, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει ακόμα κάτι συγκεκριμένο σε ότι αφορά την προοπτική υποδοχής προσφύγων στα Ιόνια Νησιά
Δρακουλόγκωνας: «Μπορούμε να φιλοξενήσουμε 35 οικογένειες προσφύγων»
Πολιτική
29/03/2016 | 15:55

Τη δυνατότητα σε πρώτη φάση, να φιλοξενήσει 35 οικογένειες προσφύγων, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, έχει η Κεφαλονιά, όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας.

Τόνισε ότι υπάρχει σχετική προετοιμασία προκειμένου αυτές οι οικογένειες, να φιλοξενηθούν σε διαθέσιμα σπίτια σε χωριά της Κεφαλονιάς κάτω από αξιοπρεπείς συνθήκες, με δυνατότητα ενσωμάτωσης στην τοπική κοινωνία και οικονομία συγκεκριμένου αριθμού προσφύγων, που ενδεχομένως παραμείνουν στο νησί για ένα μεγάλο διάστημα, δεδομένου ότι οι περισσότεροι θέλουν να πάνε σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Ωστόσο, ο κ. Δρακουλόγκωνας, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει ακόμα κάτι συγκεκριμένο σε ότι αφορά την προοπτική υποδοχής προσφύγων στα Ιόνια Νησιά, ούτε ισχύουν οι φήμες για προσδιορισμένους χώρους φιλοξενίας, απλά, για κάθε ενδεχόμενο η ΠΙΝ, οι Δήμοι και άλλοι φορείς, συνεργάζονται για τον χειρισμό του όλου θέματος.
Επίσης, ανέφερε ότι στα Ιόνια Νησιά δεν πρόκειται να γίνουν καταυλισμοί και να επικρατήσουν οι καταστάσεις που υπάρχουν σε άλλες περιοχές.
Τέλος, πρόσθεσε ότι οι αιρετοί των Ιονίων Νήσων, ζητούν θεσμική κατοχύρωση από την επίσημη πολιτεία για το ρόλο της αυτοδιοίκησης στο προσφυγικό και την απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Πηγή: ert.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer