Κατά πλειοψηφία πέρασε η πρόταση της δημοτική Αρχής. Αποχώρησε από τη συνεδρίαση ο Λυκούδης. Δικά τους ψηφίσματα κατέθεσαν οι δημοτικές παρατάξεις.
Δημοτικό Συμβούλιο: Θέλουμε Μόνιμη – Ολοχρονική – Καθημερινή συγκοινωνία Πάτρα – Σάμη
Πολιτική
30/07/2015 | 17:05

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, μέσα σε έντονο κατά γενική ομολογία κλίμα,  η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το μείζον θέμα της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρας – Σάμης και την απόφαση που θα στείλει προς το ΣΑΣ (πρόκειται να συνεδριάσει αύριο Παρασκευή). Η απόφαση που τελικά πέρασε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο αναφέρει ότι η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας θα πρέπει να συνεχίσει αγόγγυστα τις προσπάθειές της για την επίτευξη ΜΟΝΙΜΗΣ, ΣΤΑΘΕΡΗΣ, ΟΛΟΧΡΟΝΙΚΗΣ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ συγκοινωνίας της Κεφαλονιάς με την Πάτρα και να αποτρέψει ενέργειες που διαταράσσουν τον συγκοινωνιακό χάρτη της Κεφαλονιάς, εν μέσω θέρους, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον χειμώνα. dhmotiko_sumvouliio (3) dhmotiko_sumvouliio (7)

  • Δικά τους ψηφίσματα κατέθεσαν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
  • Υπέρ της λειτουργίας της γραμμής Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη τάχθηκε η παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» και ο Θεόφιλος Μιχαλάτος.
  • Πιο κοντά στο ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής η παράταξη της «Ενωμένης Τετράπολης».
  • Η παράταξη «Ριζοσπάστες Ξανά» και ο Μάκης Δημητράτος πρότειναν άμεση λειτουργία της γραμμής έστω και με εποχιακό χαρακτήρα.
  • Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης αποχώρησε ο αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης από τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα.

dhmotiko_sumvouliio dhmotiko_sumvouliio (8)
Στο τέλος της εισήγησής του ο Νίκος Ανουσάκης κατέθεσε το ψήφισμα που πρότεινε η δημοτική αρχή και τελικά ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΤΡΑ-ΣΑΜΗ-ΙΘΑΚΗ
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη είναι αναγκαία συνθήκη για την επιβίωση και την ανάπτυξη του νησιού μας.
Η πολυποίκιλη αναγκαιότητα διασφάλισης ΟΛΟΧΡΟΝΙΚΗΣ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ σύνδεσης με την ΠΑΤΡΑ αποτελεί ΕΝΙΑΙΟ και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας του νησιού μας.
Κάθε αποδοχή αιτήματος για ευκαιριακή και εποχιακή δρομολόγηση είναι συμβατή με την επιχειρηματική απληστία αλλά ασύμβατη με τις πραγματικές συγκοινωνιακές μας ανάγκες.
Το δημόσιο συμφέρον που όλοι υπηρετούμε , επιτάσσει οι αποφάσεις μας να εξυπηρετούν τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και να διέπονται από τις αρχές της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης.
Οι θεσμοί δεν είμαστε «τροχονόμοι συμφερόντων».
Υπό το πρίσμα αυτό, καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας να μην ενδώσει σε εποχιακές και ευκαιριακές δρομολογήσεις που εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι την ΔΕΔΟΜΕΝΗ, ΡΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ, ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ απαίτηση των Κεφαλονιτών για ΟΛΟΧΡΟΝΙΚΗ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δρομολόγηση.
Με σεβασμό στην νομοθεσία, το εθιμικό δίκαιο και το δίκαιο ανταγωνισμού, ενισχύστε με την απόφασή σας το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο που απαγορεύει τις εποχιακές και τις Αυγουστιάτικες δρομολογήσεις εν μέσω θέρους και καλεί τους ενδιαφερόμενους για «προσφορά» την 1 Νοεμβρίου κάθε έτους να δώσουν εξετάσεις επιχειρηματικής υπευθυνότητας και συνέπειας.

Το δημοτικό συμβούλιο Κεφαλονιάς καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας να συνεχίσει αγόγγυστα τις προσπάθειές της για την επίτευξη ΜΟΝΙΜΗΣ, ΣΤΑΘΕΡΗΣ, ΟΛΟΧΡΟΝΙΚΗΣ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ συγκοινωνίας της Κεφαλονιάς με την Πάτρα και να αποτρέψει ενέργειες που διαταράσσουν τον συγκοινωνιακό χάρτη της Κεφαλονιάς, εν μέσω θέρους, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον χειμώνα.

dhmotiko_sumvouliio (2) dhmotiko_sumvouliio (4)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ