Τα πρώτα χελωνάκια για φέτος βγήκαν από τα αβγά τους και πήγαν στην θάλασσα στην παραλία Λέπεδα κοντά στο Ληξούρι.
Στα Λέπεδα βγήκαν τα πρώτα θαλάσσια χελωνάκια της Κεφαλονιάς
Οικολογία
30/07/2015 | 17:19

Τα πρώτα χελωνάκια για φέτος βγήκαν από τα αβγά τους και πήγαν στην θάλασσα στην παραλία Λέπεδα κοντά στο Ληξούρι. Η φωλιά είχε γίνει στις 8 Ιουνίου και προστατεύτηκε από τους εθελοντές του προγράμματος Wildlife Sense με ταινία σήμανσης και ενημερωτική πινακίδα. Τα αβγά χρειάστηκαν περίπου 50 ημέρες για να εκκολαφθούν και να βγουν τα πρώτα χελωνάκια.
Οι φωλιές θαλάσσιας χελώνας της Κεφαλονιάς χρειάζονται κατά μέσο όρο 55 ημέρες για να εκκολαφθούν. Στις παραλίες του Ληξουρίου όμως, λόγω του σκούρου χρώματος της άμμου που απορροφά περισσότερη θερμότητα από τον ήλιο, οι φωλιές εκκολάπτονται πιο σύντομα. Γι’αυτό και στην Κεφαλονιά συνηθίζεται τα πρώτα χελωνάκια να βγαίνουν στο Ληξούρι. xelwnes_lepeda xelwnes_lepeda
Κάθε φωλιά θαλάσσιας χελώνας στην Κεφαλονιά έχει κατά μέσο όρο 90 αβγά. Ωστόσο λιγότερο από ένα στα χίλια χελωνάκια επιβιώνουν μέχρι την ενηλικίωση. Οι χελώνες αυτές, που ανήκουν στο είδος Caretta caretta, χρειάζονται περίπου 15-25 χρόνια για να ενηλικιωθούν και να επιστρέψουν και πάλι στην Κεφαλονιά για να ζευγαρώσουν και να κάνουν φωλιές στις παραλίες του νησιού.
Για περισσότερες πληροφορίες: Νίκος Βαλλιάνος, τηλ. 6984865941.

xelwnes_lepeda

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer