Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για την προνομοθέτηση μέτρων ύψους 3,6 δισ. , διεύρυνε την διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας τις 17,5 μονάδες.
Γκάλοπ ΠΑΜΑΚ: Στις 17,5 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική
11/04/2017 | 08:28

Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για την προνομοθέτηση μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ, διεύρυνε την διαφορά της ΝΔ από τον  ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας τις  17,5 μονάδες.

To 86% των ερωτηθέντων – σχεδόν εννέα στους 10 Έλληνες – πιστεύουν πως τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, 8% προς τη σωστή και 6% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Στην ίδια δημοσκόπηση  επτά στους δέκα  και και πέντε στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός καθυστερεί να κλείσει τη συμφωνία με τους θεσμούς για πολιτικούς λόγους (πολιτικό κόστος, παραμονή στην εξουσία).
Μόνο το 18% συμφωνεί ότι ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται σκληρά με τους δανειστές για την εθνική υπερηφάνεια και το καλό της χώρας, ενώ το 73% εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας καθυστερεί να ολοκληρώσει τη β’ αξιολόγηση γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος και θέλει να παραμείνει στην εξουσία. 9% των ερωτώμενων δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Μάλιστα, από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στις περασμένες αναμετρήσεις 37% πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται σκληρά με τους δανειστές για την εθνική υπερηφάνεια και το καλό της χώρας, ενώ η πλειοψηφία, το 51% εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός καθυστερεί την αξιολόγηση γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος και θέλει να παραμείνει στην εξουσία. 12% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. Από τους ψηφοφόρους της ΝΔ το 5,5% εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύεται σκληρά με τους δανειστές για την εθνική υπερηφάνεια και το καλό της χώρας, 92,5% ότι καθυστερεί την αξιολόγηση γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος και θέλει να παραμείνει στην εξουσία, ενώ 2% απαντά δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Επίσης, 3,5% των ερωτώμενων θεωρεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποίησε πολλά από όσα είχε εξαγγείλει, 33% εκτιμά ότι προσπάθησε να υλοποιήσει πολλά από τα μέτρα που εξήγγειλε αλλά απέτυχε, 59,5% δηλώνει ότι ενδιαφέρεται πρωτίστως να παραμείνει στην εξουσία παρά να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της και 4% απαντά δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Η ΝΔ στο 33% – ΣΥΡΙΖΑ 15,5%

Η ΝΔ συγκεντρώνει 33% έναντι 15,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται ενισχυμένη κατά μισή μονάδα ενώ τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος παραμένουν αμετάβλητα.

Στην τρίτη θέση βρίσκονται το ΚΚΕ και η Χ.Α με 7,5% και ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%.  Εκτός βουλής σύμφωνα με την δημοσκόπηση μένουν Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και Πλεύση Ελευθερίας που συγκεντρώνουν από 2%  και Λαϊκή Ενότητα 1% . Άλλο κόμμα 6,5% ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 15%.

 

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας είναι ότι το 38% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης από την παρούσα βουλή και το 30% θέλει πρόωρες εκλογές.

Η συσπείρωση της ΝΔ αγγίζει το 87% σε αντίθεση με εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει το 35,5% με το 9,5 % και να πηγαίνει προς τη ΝΔ ενώ το 34,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει αναποφάσιστο και κλείνει προς την αποχή.

Επίσης το 64,5% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζεται δυσαρεστημένο ωστόσο τονίζει ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer