Ξεκίνησαν αμέσως έρευνες για να εξακριβωθεί η ταυτότητα αυτού που το έβαλε στο λεωφορείο στην Ζάκυνθο, αλλά και αυτού ο οποίος επρόκειτο να το παραλάβει στο λιμάνι της Κυλλήνης.
Αρχαίος αμφορέας «ταξίδευε» με το… ΚΤΕΛ Ζακύνθου
Κοινωνία
16/03/2016 | 11:57

Ένα ασυνόδευτο χαρτοκιβώτιο που βρισκόταν μέσα στον χώρο αποσκευών ενός λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ζακύνθου και στο οποίο δεν αναγράφονταν ούτε ο αποστολέας ούτε ο παραλήπτης, κίνησε υποψίες στους άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού.

Μόλις το άνοιξαν για να ελέγξουν το περιεχόμενό του, αντίκρισαν έκπληκτοι έναν… αρχαίο αμφορέα! Το κιβώτιο και το αρχαίο αντικείμενο κατασχέθηκαν και ξεκίνησαν αμέσως έρευνες για να εξακριβωθεί η ταυτότητα αυτού που τα έβαλε στο λεωφορείο στην Ζάκυνθο, αλλά και αυτού ο οποίος επρόκειτο να τα παραλάβει στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Από μια πρώτη εξέταση που έγινε από αρχαιολόγο, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για πήλινο ενάλιο αμφορέα. Ωστόσο, η ακριβής προέλευσή του και η χρονολόγησή του θα γίνουν όταν εξεταστεί από ειδικούς στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας. Την προανάκριση για την περίεργη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας διενεργεί το Λιμενικό.

amforeas

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer