Zητάμε την αναβολή κάθε παρέμβασης στην περιοχή των Κηπουραίων, μέχρι να ξεκαθαρίσει ολοκληρωτικά η εν εξελίξει δικαστική προσφυγή της Μητρόπολης
Αντιδρούν οι Καμιναράδες για τις ανεμογεννήτριες
Κοινωνία
16/03/2016 | 18:16

Επιστολή με αποδέκτες τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, τον προϊστάμενο της ΔΕΗ Κεφαλονιάς, τον Μητροπολίτη Κεφαλονιάς, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τον Υπουργό Υποδομών, τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς και τον Αντιδημαρχο Παλικής, απέστειλε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καμιναράτων Θοδωρής Κούτσης μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμιναράτων «Ο Αετός» για το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή Μωρού στα Κηπούρια.

Αξιότιμε κύριε διευθύνοντα σύμβουλε της ΔΕΗ και προϊστάμενε του γραφείου της Κεφαλονιάς , φημολογείται πως πολύ σύντομα θα προβείτε σε έργα ηλεκτροδότησης για λειτουργία Ανεμογεννητριών, στην περιοχή Μωρού Κηπουραίων.

Σας πληροφορούμε ότι:

Α) Οι παραπάνω περιοχή είναι ιδιοκτησία της Μονής Κηπουραίων και όχι του δημοσίου, όπως το δασαρχείο την χαρακτήρισε.

Β) Η εταιρία εγκατάστασης των ανεμογεννητριών, όπως και εσείς, δεν έχετε για οποιοδήποτε έργο την έγκριση της Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, που ήδη κινεί νομική προσφυγή κατά παντός αμφισβητούντος ή προσβάλλοντος την περιουσία της στην εν λόγω περιοχή.

Γ) Το χωριό των Καμιναράτων στα διοικητικά όρια του οποίου ανήκουν και τα Κηπούρια , συμπαραστέκεται στην Μητρόπολη και εξετάζει την πιθανότητα να προσφύγουμε και μόνοι μας στην δικαιοσύνη, ως έχοντες έννομο συμφέρον.

Δ) Τα σχεδιαζόμενα έργα της εταιρίας των Ανεμογεννητριών και της ΔΕΗ, βρίσκονται σε διερευνούμενο μέγιστης αρχαιολογικής σημασίας χώρο (Ομηρικό κράτος των Ταφείων) και γνωστό αρχαίο λατρευτικό χώρο του Δρακοντόσπηλου, δίπλα στα Γερμανικά Πολυβολεία και πάνω στα ερείπια της παροικίας της μονής Ταφείου, με κίνδυνο ανεπανόρθωτων καταστροφών.

Ε) Η φιλήσυχοι και σκληροτράχηλοι Καμιναράδες, αναγνωρίζουμε την εθνική ανάγκη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας , όμως η τοποθέτηση στην εν λόγω περιοχή (χαμηλού επιπέδου ύψους) των σιδερένιων πανοπλιών είναι ασύμβατη προς την φύση , καταστροφική για την μελισσοτροφία και θα «μηδενίσει» κάθε προοπτική επισκεψιμότητας στην συγκεκριμένη περιοχή της Παλικής.

Με την παρούσα επιστολή, ζητάμε, την αναβολή κάθε παρέμβασης στην περιοχή των Κηπουραίων, μέχρι να ξεκαθαρίσει ολοκληρωτικά η εν εξελίξει δικαστική προσφυγή της Μητρόπολης.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι φιλήσυχοι και σκληροτράχηλοι Καμναράδες, θα προστατέψουμε όπως έχουμε υποχρέωση τον τόπο μας, με κάθε θυσία.

Ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότατας Καμινατάτων

Θοδωρής Κούτσης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμιναράτων «Ο Αετός»

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer