Δυστυχώς, οι αλλαγές που έγιναν το τελευταίο διάστημα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στα νησιά μας βάζουν τους πολίτες και την οικονομία σε μεγάλη δοκιμασία
«Ανυπεράσπιστα τα νησιά μας μπροστά στην ασυδοσία των πλοιοκτητών»!
Πολιτική
07/01/2013 | 11:41

Δυστυχώς, όπως το είχαμε προβλέψει, οι αλλαγές που έγιναν το τελευταίο διάστημα στις ακτοπλοϊκές  συγκοινωνίες στα νησιά μας βάζουν τους πολίτες και την οικονομία σε μεγάλη δοκιμασία.

Ιδιαίτερα στην γραμμή Πόρος-Κυλλήνη η κατάσταση είναι πλέον κωμικοτραγική!

Τα δρομολόγια ματαιώνονται το ένα μετά το άλλο, η ταλαιπωρία επιβατών και επαγγελματιών τεράστια με μεγάλο οικονομικό κόστος, η δυσφήμιση των νησιών μας ως προορισμός πολύ μεγάλη με μακροπρόθεσμες αρνητικές  συνέπειες στον τουρισμό.

Εν τω μεταξύ οι πλοιοκτήτες με δελτία τύπου  και δηλώσεις εκπροσώπων τους, που προσβάλλουν την νοημοσύνη μας, «τα ρίχνουν» ο ένας στον άλλον, αλλά συνεχίζουν προκλητικά την ίδια τακτική: να βάζουν τα στενά οικονομικά τους συμφέροντα στην μάχη για τον έλεγχο  της γραμμής πάνω  απ όλα, αδιαφορώντας για την ζημιά που προκαλούν!

  • Αλήθεια, ας κάνουν το κόπο οι «συγκλονισμένοι»  πλοιοκτήτες να μας εξηγήσουν , πως γίνεται  την γειτονική γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθο να την εκμεταλλεύονται από κοινού  σε Κοινοπραξία  και  λίγα μίλια πιο πέρα στην γραμμή Κυλλήνη-Πόρος  να καμώνονται ότι δεν μπορούν να συνεννοηθούν;
  • Πού είναι η παρέμβαση του δήμου Κεφαλονιάς; Μήπως επειδή, όπως γράφτηκε στο διαδίκτυο  και δεν διαψεύστηκε, οι παράγοντες του δήμου Κεφαλονιάς ψάχνονται να γίνουν εφοπλιστές(!) θεωρούν κατά συνέπεια  τους πλοιοκτήτες  «συναδέλφους» και τους αφήνουν ανενόχλητους να στραπατσάρουν τα νησιά μας;
  •  Αλήθεια, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δέχεται τις γελοίες δικαιολογίες που δόθηκαν μέσω του δελτίου τύπου της Κοινοπραξίας;

Η  ΑΝ.Α.Σ.Α  απαιτεί από κάθε υπεύθυνο να ενεργήσει άμεσα για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της γραμμής Πόρου-Κυλλήνης.

Υπουργείο, Περιφέρεια, Δήμος,  να σταματήσουν την δια πράξεων η παραλείψεων  κάλυψη των εφοπλιστικών συμφερόντων και να βάλουν φρένο στον εξευτελισμό των νησιών μας και την οικονομική  ζημιά του τόπου μας.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, εν μέσω της μνημονιακής λαίλαπας που εφαρμόζει  σ όλη την χώρα, δίνει  ένα ακόμη κτύπημα στις νησιωτικές περιοχές όπως η δική μας, αφήνοντας τα εφοπλιστικά συμφέροντα να εκμεταλλεύονται απροκάλυπτα την συγκυρία.

ü  Τέρμα στην εφοπλιστική ασυδοσία που αναπαράγεται στους «σκοτεινούς» διαδρόμους του υπουργείου Ναυτιλίας.

ü  Άμεσα μέτρα για την αλλαγή της σχετικής  νομοθεσίας ώστε να δημιουργηθεί ενιαίος δημόσιος  φορέας με την συμμετοχή της αυτοδιοίκησης που θα αποφασίζει με κριτήριο τα συμφέροντα των πολιτών για τις γραμμές, τα δρομολόγια, τις τιμές των εισιτηρίων.

ü  Μείωση της υψηλής τιμής των εισιτηρίων  σε επιβάτες και προϊόντα , εφαρμογή του «μεταφορικού ισοδύναμου» μέσω των πιστώσεων του ΕΣΠΑ, ειδικά μέτρα για ανέργους και πολίτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Αργοστόλι,6/1/2013

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Περιφερειακός σύμβουλος

Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer