Υπόμνημα προς τον υπουργό υγείας και τους αρχηγούς κομμάτων με το αίτημα της λαϊκής συνέλευσης να εξαιρεθεί το Μαντζαβινάτειο από τη συγχώνευση όπως άλλα νοσοκομεία της Ελλάδας.
Θεοτοκάτος: «Στην τροπολογία της βουλής να συμπεριληφθεί και το Μαντζαβινάτειο»
Πολιτική
07/01/2013 | 14:56

Είναι γνωστό ότι στο Ληξούρι Κεφα/νιας λειτούργει από το 1961 Νοσοκομείο υπό μορφή Κληροδοτήματος μέχρι το 1989 ,οπότε εντάχτηκε στο Ε.Σ.Υ. ύστερα από δωρεάν παραχώρηση του από το ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ (Α.Φ.Κ 142/21-2-1989)

Από της ιδρυσής του και μέχρι σήμερα το ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ ΝΟΣ/ΜΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ,παρέχει ανελλιπώς και σε ικανοποιητικό επίπεδο πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη στους 8000 μόνιμους κατοίκους της περιοχής μας ,όπου τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται στους 20.000 και πλέον κατοίκους .

Με το συνεχές ενδιαφέρον και την συνδρομή των δωρητών , αλλά και άλλων συμπατριωτών μας δωρητών, το Νοσοκομείο μας έχει αποκτήσει έναν σύγχρονο και αξιόλογον εξοπλισμό.

Έτσι με τον υπερβάλλοντα ζήλο όλου του προσωπικού και με την εθελοντική προσφορά υπηρεσιών ιατρών της Αθήνας καταγόμενων από το Ληξούρι και την ευρύτερη περιοχή της Παλικής, το Νοσοκομείο μας λειτουργεί ικανοποιητικά και στις εκθέσεις του Υπουργείου Υγείας για τα έτη 2010-2011 συγκαταλέγεται στα δεκαοκτώ καλυτέρα μεσαία νοσοκομεία της χώρας. Χωρίς μάλιστα να δημιουργεί ελλείμματα στο κράτος , έχοντας θετικό ισολογισμός για το 2011.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία νέας Πτέρυγας δωρεάς εκ μέρους του ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δ.ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ , η οποία θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου .Ενώ παράλληλα είναι ολοκληρωμένη η μελέτη ανακαίνισης του νοσοκομείου μέσω του ΕΣΠΑ και θα διατεθούν για τον σκοπό αυτό 1.600.000€.

Στις δύσκολες συγκυρίες που όλοι ζούμε σήμερα , οι κάτοικοι μας έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα της οικονομικής κρίσης που περνά η χωρά μας, αφού στο όνομα της περιστολής δαπανών  τον τελευταίο χρόνο έχουν μεταφερθεί στο Αργοστόλι όλες οι δημόσιες Υπηρεσίες που λειτουργούσαν στο Ληξούρι και εξυπηρετούσαν τους κατοίκους μας (Ειρηνοδικείο ,Εφορία ,Πολεοδομία, ΙΚΑ ,ΟΤΕ, ΔΕΗ , Σφαγεία κ.λ.π.) . Η ζωή των κατοίκων μας έχει αποδιοργανωθεί πλήρως και η περιοχή μας μέρα με τη μέρα μαραζώνει .

Και ύστερα από όλα αυτά έρχονται τώρα κάποιοι αδίστακτοι γραφειοκράτες ,να μας στερήσουν ακόμα και ότι πολυτιμότερο μας έχει απομείνει :Την Νοσοκομειακή μας Περίθαλψη .

Μ’ αυτή τη πράξη δίνεται και το ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ χτύπημα , ώστε ο τόπος μας να οδηγηθεί στον μαρασμό και οι κάτοικοι μας στην εξαθλίωση και τον αφανισμό. Στέλνουν τους νέους μας στα σκλαβοπάζαρα της ξενιτιάς και αφήνουν τον γερασμένο πληθυσμό μας χωρίς Νοσοκομειακή περίθαλψη , αφού η περιοχή μας συνδέεται δια θαλάσσης με το Αργοστόλι και τους χειμερινούς μήνες η σύνδεση μας πολλές φορές διακόπτεται .

Αυτοί που σχεδιάζουν την υποβάθμιση και στη συνεχεία το κλείσιμο του Νοσοκομείου μας, επιτελούν πράξη άκρως  αντικοινωνική ,αλλά και αντισυνταγματική αφού με την παραχώρηση του το Κληροδότημα έθεσε σαν κύριο και μοναδικό όρο για την ένταξη του στο Ε.Σ.Υ, την συνέχιση της λειτουργίας του ώστε να καλύπτει πλήρως  την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής μας (Υπάρχει γνωμάτευση έγκριτου συνταγματολόγου την οποία επισυνάπτουμε ).

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση δηλώνουμε  κατηγορηματικά ότι ο λαός της Παλικής δεν έχει άλλη επιλογή  παρά να αντισταθεί με όλες του τις δυνάμεις μέχρι τελικής πτώσεως ώστε  το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ μας να συνεχίσει τη λειτουργία του και να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες του .

Το αίτημα μας είναι : Στην τροπολογία που θα κατατεθεί αυτές τις μέρες στη Βουλή και θα αφορά την εξαίρεση κάποιων Νοσοκομείων από την συγχώνευση, να συμπεριληφθεί και το ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ .

Ζητάμε την στήριξη σας στο αίτημα μας που και δίκαιο είναι ,αλλά και άκρως κοινωνικό και ευαίσθητο .

Για περισσότερη ενημέρωση σας ,θα σας επισκεφτούμε πολύ σύντομα .

 

Με πολύ εκτίμηση

Για την επιτροπή αγώνα

Μάκης   Θεοτοκάτος

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer