Ένα μικρό απολογισμό της εξάμηνης λειτουργίας του Συμπαραστάτη για το 2011 κάνει ο Μάκης Αλυσανδράτος.
Αλυσανδράτος: «οι Δημότες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στο πρόσωπό μου θα βρουν έναν πραγματικό Συμπαραστάτη»
Πολιτική
30/01/2012 | 20:23

Ένας χρόνος λειτουργίας του ενιαίου Δήμου Κεφαλλονιάς, ανάμεσα στα άλλα που έφερε ήταν και η καθιέρωση λειτουργίας του νέου θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, τον οποίον το Δημοτικό Συμβούλιο μου έκανε την τιμή να εκπροσωπήσω στην πρώτη του εφαρμογή. Η γνωστοποίηση και εδραίωση όμως του νέου θεσμού θα έλθει σαν αποτέλεσμα συνεχούς προσπάθειας απ’ όλους μας και ανάλογα βέβαια με τις θεσμικές δυνατότητες καθενός.
Θα ήθελα να υπενθυμίσω πως ο νέος αυτός θεσμός δημιουργεί μία επιπλέον δυνατότητα για κάθε Δημότη και λειτουργεί υπέρ αυτού. Είναι ένας θεσμός διαμεσολάβησης και εξισορρόπησης ανάμεσα στους Δημότες και την Διοίκηση του Δήμου με κύριο στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση αυτών και τη βελτίωση της λειτουργίας των Δημοτικών υπηρεσιών. Είναι ένας θεσμός ακόμη προστασίας των Δημοτών από τυχόν αυθαιρεσίες, καθυστερήσεις ή ακόμη και μειωμένης προσπάθειας της Διοίκησης απέναντι στα αιτήματά τους.
Είναι επίσης ένας θεσμός που στόχο έχει την αποσυμφόρηση του γραφείου του Δημάρχου απαλλάσοντάς τον από την ενασχόληση με αιτήματα Δημοτών που μπορεί και πρέπει να επιλύονται σε προηγούμενο επίπεδο.
Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε τη σημερινή πραγματικότητα και να απαλλαγούμε από νοοτροπίες που συνέβαλαν στη δημιουργία των σημερινών αδιεξόδων. Αλλοίμονο αν ο καθένας μας συνεχίσει να διεκδικεί μεροληπτική λειτουργία της Διοίκησης υπέρ αυτού. Ο Δήμαρχος σαν κυβερνήτης πια του νησιού έχει ένα πολύ βαρύ και σημαντικό έργο να επιτελέσει για το κοινωνικό σύνολο και το μέλλον αυτού του τόπου. Η δημιουργία αντικειμενικής, αξιόπιστης και αποτελεσματικής Διοίκησης είναι υπόθεση όλων μας.
Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό της εξάμηνης λειτουργίας μου ως Συμπαραστάτης το 2011, θα ήθελα να ενημερώσω ότι αρκετοί Δημότες απευθύνθηκαν γραπτώς, ηλεκτρονικώς ή προφορικώς ζητώντας τη βοήθειά μου. Εκτιμώ ότι ανταποκρίθηκα ικανοποιητικά στα αιτήματά τους τα οποία συνεχίζω να παρακολουθώ εφ’ όσον βρίσκονται σε διαδικασία εξέλιξης. Σίγουρα η λειτουργία μου από την Πύλαρο επηρέασε την ανάπτυξη του θεσμού και την προσέγγισή μου από τους Δημότες.
Ήδη όμως, από τη Τετάρτη 01-02-2012 ενημερώνω ότι θα λειτουργώ και θα δέχομαι τους Δημότες στο νέο γραφείο που μου παραχώρησε η Δημοτική αρχή στο Αργοστόλι σε χώρο εντός του πρώην «Ξενία». Το νέο μου τηλέφωνο είναι 2671362660 και η ηλεκτρονική μου διεύθυνση παραμένει «symparastatis@gmail.com».

Πρέπει να γνωρίζουν οι Δημότες ότι στο πρόσωπό μου θα βρουν έναν πραγματικό Συμπαραστάτη στα λογικά και δίκαια αιτήματά τους.

Αλυσανδράτος Γεράσιμος
Συμπαραστάτης του Δημότη
και της Επιχείρησης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer