Η απογοητευτική εικόνα που παρουσίασε το ντιμπέιτ προβλημάτισε τους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ οι οποίοι προετοιμάζονται για την τηλεμαχία της Δευτέρας
Αλλάζουν οι όροι του ντιμπέιτ
Πολιτική
11/09/2015 | 17:29

Η απογοητευτική εικόνα που παρουσίασε το ντιμπέιτ με τους παράλληλους μονολόγους των πολιτικών αρχηγών προβλημάτισε τους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ οι οποίοι προετοιμάζονται για την τηλεμαχία της Δευτέρας και ζήτησαν από τους εκπροσώπους τους να συναντηθούν προκειμένου να βρεθούν οι τρόποι ώστε να αλλάξουν οι όροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνάντηση που είχαν ο Θόδωρος Μιχόπουλος και ο Γιώργος Κυρίτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ με την Πηνελόπη Γαβρά και τον Κώστα Καραγκούνη από τη ΝΔ, αποφασίστηκε να υπάρξουν αλλαγές προκειμένου το ντιμπέιτ να αποκτήσει ζωντάνια και να είναι πιο ενδιαφέρον για τους τηλεθεατές.

Ωστόσο, διαφωνία προέκυψε για το εάν οι Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα είναι όρθιοι ή καθιστοί. Η ΝΔ ζήτησε το σκηνικό να είναι ίδιο με εκείνο του 2009 όταν οι Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου ήταν όρθιοι, με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως να εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις.

Οι αλλαγές

• Ώρα έναρξης 22:00.

• Διάρκεια περίπου 2 ώρες.

• H NΔ προτείνει οι δύο πολιτικοί να είναι όρθιοι. Επιφυλάξεις από ΣΥΡΙΖΑ.

• Θα επιτρέπεται ο απευθείας διάλογος μεταξύ Τσίπρα – Μεϊμαράκη.

• Αυξάνεται ο χρόνος των ερωτήσεων των δημοσιογράφων και των απαντήσεων από τους πολιτικούς αρχηγούς.

• Ο κάθε δημοσιογράφος θα ολοκληρώνει με τις ερωτήσεις του από μια ενότητα.

• Θα υπάρξουν 2 ή 3 διαφημιστικά διαλείμματα.

Οι τελικές λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες 48 ώρες μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που θα υπάρξει μεταξύ των δύο κομμάτων καθώς ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με τους συνεργάτες του θα βρίσκονται τις επόμενες ημέρες στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μοναδικός όρος που έθεσε η ΝΔ για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ ήταν να υπάρξει απ’ ευθείας διάλογος μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, κάτι με το οποίο δεν διαφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer