Είναι μια ξεχωριστή τιμή για εμάς καθώς δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά υποψήφιος, ενώ παράλληλα είναι πολύ έμπειρος
Ο Αλιβιζάτος στο επικρατείας του “Ποταμιού”
Πολιτική
11/09/2015 | 17:46

Τα πρόσωπα που συνθέτουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας παρουσίασε το Ποτάμι και ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης. Με την επιλογή του Νικηφόρου Διαμαντούρου, που τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου, αλλά και των υπολοίπων που στελεχώνουν τη λίστα του Επικρατείας, ο κ. Θεοδωράκης επιδιώκει, όπως υποστηρίζει, να υποδείξει πρόσωπα που μπορεί να κυβερνήσουν τη χώρα χωρίς να προέρχονται από τον κομματικό σωλήνα, όπως συνέβαινε με πολλούς υπουργούς της απελθούσας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και παλαιότερων κυβερνήσεων.

Μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών Επικρατείας του Ποταμιού σημείωσε: «Θα σας παρουσιάσουμε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και έχουμε σε αυτό ένα πρόσωπο-έκπληξη. Πρόκειται για το συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο ο οποίος καταλαμβάνει τη 12η τιμητική θέση. Είναι μια ξεχωριστή τιμή για εμάς καθώς δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά υποψήφιος, ενώ παράλληλα είναι πολύ έμπειρος».

Με τη σειρά του ο κ. Αλιβιζάτος υπογράμμισε: «Δεν είναι στιγμές να καθόμαστε σπίτι μας, σε τέτοιες ώρες πρέπει να πηγαίνουμε όλοι μαζί και δεν μπορεί ένα κόμμα μόνο του να ανταποκριθεί στις προκλήσεις. Να προβάλουμε και να βοηθήσουμε νέους ανθρώπους που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης για να προχωρήσουμε» παρότρυνε ο ίδιος.

Οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι οι: Νικηφόρος Διαμαντούρος, Παναγιώτης Καρκατσούλης, Θανάσης Σκόκος, Θόδωρος Σκυλακάκης, Μάνος Ματσαγγάνης, Βασίλης Μακρής, Ιόλη Καλαβρέζου, Λενιώ Μυριβήλη, Παναγιώτης Βλάχος, Γιάννα Μπαλή, Γιώργος Χρονάς, Νίκος Αλιβιζάτος.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκος Αλιβιζάτος είναι ένας επιστήμονας με ευρωπαϊκή ακτινοβολία που έχει διαπλάσει γενιές νέων Ελλήνων νομικών. Γεννημένος στην Αθήνα το 1949, κατάγεται από την Κεφαλονιά και τη Χίο. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στο Université Paris II Panthéon-Sorbonne, όπου και υποστήριξε το 1977 τη διδακτορική του διατριβή με τίτλο Les Institutions politiques de la Grèce à travers les crises: 1922- 1974. Δικηγόρος Αθηνών, με συνεχή παρουσία στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, έχει καταλάβει πολλά δημόσια λειτουργήματα, μεταξύ άλλων στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ενώ έχει διατελέσει υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών, ενόψει των εκλογών του 2004, στην κυβέρνηση Κώστα Σημίτη.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer