Ο Δήμαρχος, μετά την καταγραφή και την δημοσιοποίηση της κατάστασης που παρέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή και η παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», θεωρεί ότι έκλεισε ο κύκλος μιας δύσκολης 3μηνης περιόδου που αφορούσε στην καταγραφή και την μετάβαση στον Καλλικρατικό Δήμο.
“Ήλθε η ώρα να αλλάξουμε σελίδα”
Πολιτική
13/04/2011 | 10:04

       Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλλονιάς και ενέκρινε την απογραφή του Δήμου μας.

       Κατά την 9ωρη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναλύθηκαν διεξοδικά τα περιουσιακά στοιχεία και τα χρέη του Δήμου μας, το σύνολο των οικονομικών δεδομένων έτσι όπως καταγράφηκαν μέχρι την 31/12/2010, καθώς και το σύνολο του προσωπικού που ανέρχεται-όπως ο Δήμαρχος ανέλυσε-σε 575 άτομα, ενώ σε αυτά προστίθενται περίπου 100 εποχιακοί εργαζόμενοι ετησίως ανεβάζοντας τον αριθμό στους 675. 

 Εξάλλου σύμφωνα με Πίνακα Υποχρεώσεων των Ν.Π.Δ.Δ. και των επιχειρήσεων του Δήμου οι μέχρι σήμερα καταγεγραμμένες υποχρεώσεις των ανωτέρω ανέρχονται στο ποσό των 6.132.182,05 ευρώ, γεγονός που ανεβάζει τα ήδη καταγεγραμμένα χρέη στο αστρονομικό για τον Δήμο μας ποσό των 36.701.894 ευρώ.

       Παράλληλα εκτός των ανωτέρω συζητήθηκε λεπτομερώς το μεγάλο ζήτημα που αφορά στο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού της Σκάλας, το οποίο είναι ήδη «μη χρηματοδοτούμενο έργο» μετά από την οριστική απόφαση της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΕΔΕΛ) για την απένταξη του έργου από τα προγράμματα χρηματοδότησής του.

       Ο Δήμος μας βρίσκεται ήδη μπροστά στο ενδεχόμενο, πρώτον της καταβολής του ποσού του 1.400.000 ευρώ που απαιτούνται για την ολοκλήρωσή του, καθώς και μπροστά στον πιθανό καταλογισμό των 4.400.000 ευρώ που έχουν ήδη δαπανηθεί.

       Τα παραπάνω ποσά που αφορούν στο έργο και ο καταλογισμός τους στον Δήμο θα ανεβάσουν τις συνολικές υποχρεώσεις του Δήμου μας στα 42.000.000 ευρώ περίπου.

         Για την αποφυγή της προαναφερόμενης εξέλιξης του καταλογισμού εναντίον του Δήμου μας του ποσού των 5.800.000 ευρώ υπάρχει μόνον πολιτική λύση που σε αυτήν μπορεί να συμβάλλει μόνον ο βουλευτής του Νομού και η κυβέρνηση, με δεδομένο ότι τόσο ο Δήμαρχος προσωπικά όσο και ο Δήμος Κεφαλλονιάς συνολικά, έχουν κάνει όλες τις απαιτούμενες πολιτικές και νομικές κινήσεις που αφορούν στο όλο θέμα.

    Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς μετά την χθεσινή συνεδρίαση, μετά την καταγραφή και την δημοσιοποίηση της κατάστασης που παρέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή και η παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», θεωρεί ότι έκλεισε ο κύκλος μιας δύσκολης 3μηνης περιόδου που αφορούσε στην καταγραφή και την μετάβαση στον Καλλικρατικό Δήμο και θεωρεί ότι ήλθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα με τρεις κυρίαρχους στόχους:

    1. Το νοικοκύρεμα του Δήμου μας σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο.

 

    2. Στην μάχη για την διεκπεραίωση των προβλημάτων της καθημερινότητας και

 

    3. Την παραγωγή έργου για το νησί μας. Με δεδομένη την δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας, ο Δήμαρχος ευελπιστεί και αγωνίζεται προκειμένου να ζήσουμε μία παραγωγική και χρήσιμη για τον τόπο 4ετία.

 

     Ήλθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer