Έντονη είναι η αντίδραση του Δήμου Κεφαλλονιάς στο θέμα της πλακόστρωσης του ιστορικού μνημείου της Γέφυρας DE BOSSET με βιομηχανικό κυβόλιθο.
Έντονη αντίδραση του Δήμου για το έργο της γέφυρας De Bosset
Πολιτισμός
11/12/2014 | 15:24

Έντονη είναι η αντίδραση του Δήμου Κεφαλλονιάς στο θέμα της πλακόστρωσης του ιστορικού μνημείου της Γέφυρας DE BOSSET με βιομηχανικό κυβόλιθο. Μπροστά σε αυτό το «έκτρωμα» που δημιουργείται και που προσβάλλει βάναυσα την αρχιτεκτονική του ιστορικού μνημείου και τον πολιτισμό των Κεφαλλήνων, ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και Σάμης Διονύσης Λυκούδης απέστειλε οργισμένη επιστολή προς το Υπουργείο Πολιτισμού με την οποία καταδικάζει την υποβάθμιση του μνημείου σε κοινό, φτηνό, αστικό πεζόδρομο.

gefura
H επιστολή του Αντιδημάρχου κ. Διονύση Λυκούδη:

ΘΕΜΑ: «Επίστρωση της γέφυρας De Bosset στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς με βιομηχανικούς κυβόλιθους»

Αξιότιμοι κύριοι,

με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

Κατόπιν αυτοψίας μας και σύμφωνα με φωτογραφίες οι οποίες αναρτήθηκαν σε τοπικά διαδικτυακά μέσα της Κεφαλονιάς προκειμένου να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για την πορεία των εργασιών που εκτελούνται στην γέφυρα De Bosset στο Αργοστόλι, με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε ότι η τελική επίστρωση γίνεται με κίτρινους βιομηχανικούς κυβόλιθους.

gefura

Καταρχάς θα θέλαμε να ενημερωθούμε με ποια κριτήρια επιλέχθηκε το συγκεκριμένο υλικό και πως κατά την άποψη του υπουργείου και των μελετητών, συνάδει με την όλη αρχιτεκτονική του μνημείου.

Η δική μας άποψη είναι ότι η επιλογή του συγκεκριμένου υλικού είναι απαράδεκτη και δεν αρμόζει σε καμία περίπτωση με την σπουδαιότητα του μνημείου, αντίθετα πιστεύουμε το συγκεκριμένο υλικό αλλοιώνει τα αρχιτεκτονικά και ιστορικά χαρακτηριστικά του μνημείου και το υποβαθμίζει μετατρέποντας το σε έναν κοινό, φτηνό, αστικό πεζόδρομο. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη εργασία πρέπει να σταματήσει και το συγκεκριμένο υλικό να εγκατασταθεί με ένα υλικό το οποίο θα αρμόζει στο συγκεκριμένο μνημείο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ-ΣΑΜΗΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟY

gefura

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer