Απολογισμός καλοκαιρινών εκδηλώσεων από την ΚΕΔΗΚΕ
Ένα καλοκαίρι γεμάτο… πολιτισμό!
Πολιτισμός
17/09/2015 | 17:02

Αγαπητοί μας Συμπολίτες,

Συνεπείς στη θέση μας ότι ο Δημότης πρέπει είναι στο κέντρο των σχεδιασμών μας αλλά και συνεπείς στις αρχές της διαφάνειας  και της αμεσότητας μαζί του , επιθυμούμε να σας παρουσιάσουμε τον απολογισμό του καλοκαιριού που μας πέρασε.

Η έναρξη του καλοκαιριού  σηματοδοτήθηκε από την έντονα δυσμενή οικονομική κατάσταση  που επικρατεί σε όλη τη χώρα καθώς και από την απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη μας .Αυτές οι συνθήκες μας δημιούργησαν  , όπως και σε όλους, προβληματισμό, αναστάτωση και μας κράτησαν αρχικά σε μια στάση αναμονής .

Παρόλ ’αυτά αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση όλων όσων έως εκείνη την ώρα είχαμε προγραμματίσει βαδίζοντας συνετά και εκτιμώντας σε καθημερινή βάση τις υπάρχουσες καταστάσεις.

Αποφασίσαμε τελικά την διοργάνωση πολιτιστικών δρώμενων διότι θεωρήσαμε ότι περισσότερο από κάθε άλλη φορά   πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες εκείνες συνθήκες εξωστρέφειας που θα λειτουργήσουν ως όπλο  στην αντιμετώπιση της οικονομικής αλλά κυρίως της κοινωνικής κρίσης.

Σε μια κοινωνία που βρίσκεται στα όρια των αντοχών της είναι χρέος της Αυτοδιοίκησης να καταβάλλει κάθε δυνατή  προσπάθεια για βελτίωση των συνθήκων ζωής των Δημοτών. Σχεδιάσαμε  και υλοποιήσαμε ένα πολυποίκιλο πολιτιστικό πρόγραμμα βασιζόμενοι στους κεντρικούς θεματικούς μας στόχους:

 • Στην ενεργοποίηση των πολιτών
 • Στη δυνατότητα παρουσίασης όλων των μορφών τέχνης και πολιτισμού
 • Στη δυνατότητα έκφρασης καλλιτεχνικής δημιουργίας ντόπιων σχημάτων αλλά και ατόμων
 • Στη δημιουργία θετικού κλίματος αισιοδοξίας
 • Στην προβολή του τοπικού μας πολιτισμού στους επισκέπτες του νησιού
 • Στο σεβασμό στην παράδοση μας
 • Στη συνεργασία με τους πολιτιστικούς μας συλλόγους και φορείς
 • Τη δημιουργία νέων θεσμών που τέθηκαν υλοποιώντας το 1ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου «SeaNema Festival»

Σταθήκαμε στην ουσία των γεγονότων και στην σημειολογική  τους έννοια, καταβάλλουμε  κάθε εφικτή προσπάθεια στο οργανωτικό κομμάτι γνωρίζοντας ότι υπάρχουν πολλές πρακτικές δυσκολίες κυρίως λόγω της ταυτόχρονης διοργάνωσης σε διαφορετικά απομακρυσμένα μεταξύ τους μέρη .

Απολογιστικά ως βασικά στοιχεία αξίζει να επισημάνουμε τα εξής:

 • Την υλοποίηση 174 εκδηλώσεων σε όλο το νησί
 • Τη συμμετοχή πλήθους κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις ντόπιων αλλά και επισκεπτών
 • Συμμετοχή στο Καλοκαιρινό Πρόγραμμα όλων των τοπικών πολιτιστικών Συλλόγων μέσω των οποίων ενεργοποιήθηκαν και πολλοί εθελοντές
 • Το κόστος όλων των εκδηλώσεων ανήλθε στο ποσό των 64.594,52€

Όλες μας οι προσπάθειες ευοδώθηκαν γιατί υπήρξε η ανταπόκριση του κόσμου, τα θετικά μηνύματα από όλη την Κεφαλονιά ,που μας παροτρύναν και μας έδωσαν την ώθηση να συνεχίσουμε το έργο μας αλλά και  δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις  βελτίωσης.

Εκ βαθέων ευχαριστούμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας  δίνοντας μας  δύναμη και έμπνευση για να προχωρήσουμε στο μέλλον, τα τοπικά ΜΜΕ  που πρόβαλλαν τις εκδηλώσεις και ενημέρωναν το ενδιαφερόμενο κοινό, τους επαγγελματίες του τόπου μας με τους οποίους συνεργαστήκαμε ποικιλοτρόπως.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα Διοικητικά Συμβούλια, τα μέλη και τους εθελοντές των πολιτιστικών Συλλόγων.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι προχωράμε ακούραστα για τον τόπο μας, για τα παιδιά μας, για ό,τι πολύτιμο και σεβαστό κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας.

Σε αυτήν την προσπάθεια   σας θέλουμε συνοδοιπόρους.

Καλή Σχολική  Χρονιά, Καλό  Φθινόπωρο!

Με εκτίμηση

Για την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Ο Πρόεδρος

Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης

kedhke (1) kedhke (2) kedhke (3)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kedhke (6) kedhke (7) kedhke (8)

ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ/O "MIKΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΙΛΙΣΙΑ"/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΟΚΙΜΗΣ 31/10/14

kedhke (11) kedhke (12) kedhke (13)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer