Με αθρόα προσέλευση φιλότεχνων συμπολιτών, φίλων ομογενών, καλλιτεχνών και επιστημόνων
Εγκαινιάστηκε με επιτυχία η ομαδική έκθεση στη Villa “Ροδόπη”
Πολιτισμός
17/09/2015 | 16:35

Με αθρόα προσέλευση φιλότεχνων συμπολιτών, φίλων ομογενών, καλλιτεχνών και επιστημόνων έγιναν τα εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης έργων από τη μόνιμη συλλογή της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη του Κώστα Ευαγγελάτου στο Αργοστόλι, με τίτλο “ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΙ”.

Τα 60 και πλέον έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, μεταξοτυπίες και κατασκευές Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που επιλέχθηκαν για την έκθεση αυτή, απαρτίζουν ένα ενδιαφέρον και εκπαιδευτικό φάσμα των σύγχρονων εικαστικών αναζητήσεων με κύριο θέμα το ανθρώπινο πρόσωπο και υπαρκτούς, φανταστικούς ή νοητικούς τόπους. Τα έργα της έκθεσης, που έχει αποκλειστικά πολιτιστικό χαρακτήρα, όπως και όλα τα έργα της συλλογής, μεγάλο μέρος της οποίας είχε παρουσιαστεί πέρυσι σε δύο εκθέσεις, με αφορμή την 150η επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα, και έτυχε πανελλήνιας προβολής, προέρχονται από ευγενικές προσφορές των ίδιων των καλλιτεχνών, συλλεκτών και ορισμένων φιλότεχνων.

Οι πολλοί επισκέπτες θαύμασαν έργα καταξιωμένων, γνωστών, αλλά και πολλών νεώτερων εικαστικών με ποικιλία τεχνικών και πολυμορφικές διαστάσεις. Ιδιαίτερη εντύπωση προξένησε το εικαστικό περιβάλλον με τα χαρακτικά “Ελεγεία” της Βάσως Κατράκη και την προσωπογραφία του Γιάννη Ρίτσου, έργο της Ασπασίας Παπαδοπεράκη που εκτέθηκαν πάνω στη ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ του κήπου.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος ευχαρίστησε όλους τους καλλιτέχνες και τους συντελεστές της καλλιτεχνικής επιτυχίας, που σαν ιδιότυπη άποψη έκθεσης συλλογής τέχνης προσφέρει αισθητικά υποδείγματα έκφρασης και παρουσίασης, βασισμένη στην εμπειρία και τον επαγγελματισμό, με τα απλούστερα υλικά και μέσα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ” ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΙ” (ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΗΣ VILLA ΡΟΔΟΠΗ): 16-26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015.

Καθημερινά: 8μμ-10μμ

Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΜΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ “ΛΙΘΟΚΟΛΛΑΖ” (Στον επάνω όροφο και τον κήπο) συνεχίζεται μέχρι 26 Σεπτεμβρίου 2015. Ξεναγήσεις κάθε Τετάρτη και Σάββατο, 8.30μμ -10 μμ.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLLA RODOPI, Ι.ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

tel: 2671028501, 6944621298

Είσοδος ελεύθερη.

eyaggelatos (1) eyaggelatos (3) eyaggelatos (4) eyaggelatos (5) eyaggelatos (6) eyaggelatos (7) eyaggelatos (8) eyaggelatos (9) eyaggelatos (10) eyaggelatos (11) eyaggelatos (12)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer