Από την έκρηξη, που έγινε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής, προκλήθηκαν υλικές ζημιές
Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού στο γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη
Πολιτική
02/03/2014 | 13:10

Γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι στο γραφείο του δικηγόρου και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Φαήλου Κρανιδιώτη, επί της οδού Σκούφου 12, στην περιοχή της Πλάκας στην Αθήνα. Από την έκρηξη, που έγινε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο του γραφείου.

Με κείμενό του στο Antinews, ο Φαήλος Κρανιδιώτης περιγράφει ως εξής την εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του:

«Αδέρφια, περίπου στις 1:30 το πρωί, το ανύπαρκτο άκρο έβαλε μια υπαρκτότατη βόμβα, γκαζάκια απ’ ότι φαίνεται, στο δικηγορικό μου γραφείο στην Πλάκα.

»Ήμουν εκεί. Μόλις είχα τελειώσει γράψιμο και διάβασμα δικογραφίας, όταν άκουσα θορύβους στην πόρτα. Πριν προλάβω να ελέγξω, έγινε η έκρηξη. Η θωρακισμένη πόρτα άντεξε αλλά από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια στις μπαλκονόπορτες του γραφείου, προκλήθηκε μικρή πυρκαγιά σε χαρτιά στον προθάλαμο την οποία έσβησα αμέσως, αλλά καταστράφηκαν οι πόρτες των άλλων διαμερισμάτων, ήταν απλού τύπου και παλαιές, κυριολεκτικά ξηλώθηκαν από το ωστικό κύμα, έσπασαν τα τζάμια της κυρίας εισόδου και το κλιμακοστάσιο έγινε σαν βομβαρδισμένο».

Ο ίδιος προσθέτει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ξεχάστε εμένα, που είμαι “κακός”, “φασίστας” κλπ, άλλωστε ως τέτοιο δεν με περιέγραφαν σε κάθε ευκαιρία στοχοποιώντας με πολιτικά ορισμένοι εκατομμυριούχοι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι αποτυχόντες συνοικιακοί Λένιν των καναλιών, περιθωριακά έντυπα και διάφοροι εν γένει φωταδιστές “προοδευτικοί”; Αλλά γι’ αυτούς θα τα πούμε εν ηρεμία.

»Άλλο με εξόργισε περισσότερο. Στην πολυκατοικία μένουν ηλικιωμένοι, γυναίκες κυρίως, συνταξιούχοι. Αξιοπρεπέστατοι, ευγενείς άνθρωποι, που κινδύνεψαν σοβαρά από την εγκληματική θρασύτητα των “χρήσιμων ηλίθιων” ενός φασιστοειδούς περιθωρίου. Κινδύνεψε η ζωή ανθρώπων, που θα μπορούσαν να είναι η μητέρα ή η γιαγιά σας και σε τόσο δύσκολους καιρούς θα υποστούν μια διόλου ευκαταφρόνητη δαπάνη για την επισκευή των ζημιών».

Την εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη καταδικάζει η ΝΔ. «Όσοι επιδιώκουν, με πράξεις βίας, να τρομοκρατήσουν πολιτικούς τους αντιπάλους και να δημιουργήσουν εικόνες ανασφάλειας, ας καταλάβουν πως δεν θα τα καταφέρουν» τονίζει σε ανακοίνωσή της.

kranidiwths

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia