O διοικητής του Νοσοκομείου Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος έχει ήδη συναντηθεί με τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, έχουν συζητήσει το θέμα και συμφώνησαν
Προκάτ σχολικές αίθουσες στο παλιό Παιδικό Νοσοκομείο
Πολιτική
01/03/2014 | 22:19

Προκάτ σχολικές αίθουσες πρόκειται να στήσει σύντομα ο Δήμος Κεφαλονιάς, σε οικόπεδο του Παλιού Παιδικού Νοσοκομείου, πάνω από την Πλατεία, για να μετεγκατασταθεί εκεί το Β’ Νηπιαγωγείο Αργοστολίου.

O Δήμος Κεφαλονιάς απέστειλε προχθές σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Υγείας, ώστε να του παραχωρηθεί ο χώρος για την εγκατάσταση των σχολικών αιθουσών και αναμένεται η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, αφού όλη η έκταση (και τα κτίσματα) είναι ιδιοκτησία του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς.

O διοικητής του Νοσοκομείου κ. Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει ήδη συναντηθεί με τον δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση, έχουν συζητήσει το θέμα και συμφώνησε, εφόσον λυθούν οι σχετικές τυπικές διαδικασίες, την προσωρινή παραχώρηση του οικοπεδικού χώρου για τον συγκεκριμένο σκοπό, στα πλαίσια της συνεισφοράς του Νοσοκομείου μας στην παροχή βοήθειας στην τοπική κοινωνία που έχει πληγεί από τους σεισμούς.

Στόχος όμως της Διοίκησης του Νοσοκομείου, είναι η αξιοποίηση του ακινήτου, με στόχο επιπλέον έσοδα στα Ταμεία του Νοσοκομείου, στα πλαίσια της εξ’ ολοκλήρου αξιοποίησης όλων των περιουσιακών του στοιχείων με τον καλύτερο τρόπο.

Στις προκάτ αίθουσες που θα εγκατασταθούν, στην οικοπεδική ιδιοκτησία του Νοσοκομείου θα στεγασθεί, όπως προαναφέραμε,το Β’ Νηπιαγωγείο Αργοστολίου, που μέχρι τώρα λειτουργούσε στο χώρο του παλιού Επαγγελματικού Λυκείου (Νάπιερ) επίσης σε προκάτ αίθουσες, οι οποίες θα παραχωρηθούν για την στέγαση του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου.

Επίσης, ο Β’ Παιδικός Σταθμός στο Ορφανοτροφείο, του οποίου το κτίριο υπέστη αρκετές σοβαρές ζημιές από το σεισμό, θα μετεγκατασταθεί στο κτίριο του Πρότυπου Βρεφονηπιακού Σταθμού στις Λαϊκές Κατοικίες, περίπου στα μέσα Μαρτίου, εφόσον ολοκληρωθούν οι τυπικές γραφειοκρατικές διαδικασίες που είναι σε εκκρεμότητα.

prokat

 

Πηγή: “Ημερήσιος”

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer