Ζάκυνθος: Θαλάσσια περιήγηση στο ξακουστό Ναυάγιο [βίντεο]
de Facto
08/08/2021 | 15:45

Μια θαλάσσια περιήγηση με το πλοίο Ionian Star και την Κοινοπραξία Πλοίων Πόρτο Βρώμη-Μαριών απολαύσαμε χθες Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 στην περιοχή του «Ναυαγίου». Η περιήγησή μας κράτησε περίπου τρεις ώρες και απολαύσαμε το τοπίο αλλά και τα καταγάλανα καθαρά νερά της περιοχής.

Να ευχαριστήσουμε τον καπετάνιο του Ionian Star Νίκο Καμπιώτη, καθώς και τον Πέτρο Μαρούδα οι οποίοι μας έκαναν το ταξίδι ακόμα πιο ευχάριστο καθώς και τον πρόεδρο της κοινοπραξίας Διονύση Γιατρά.

Όσοι θέλετε να απολαύσετε αυτή την διαδρομή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους στο https://www.shipwreck-zakynthos.com ή την σελίδα τους στο facebook Porto Vromi Maries Cruises&Fun.

Δείτε το βιντεάκι από την περιήγησή μας

Σχετικά με το «Ναυάγιο»

Το Ναυάγιο της Ζακύνθου ή ο “Παναγιώτης”, είναι ένα ναυάγιο πλοίου στην απομονωμένη ακτή Άη Γιώργης της Ζακύνθου, και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού.

Το πλοίο εντοπίστηκε την 5η Οκτωβρίου 1980 από περιπολικό σκάφος της Θαλάσσιας Οικονομικής Αστυνομίας και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε λαθραία τσιγάρα. Η αξία των περίπου 2.000 κιβωτίων τσιγάρων εκτιμήθηκε στα 30 εκατομμύρια δραχμές. Το πλήρωμα υποστήριξε πως, αφού επί τρεις μέρες το πλοίο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών περιφερόταν μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου, εξαιτίας μηχανικής βλάβης προσάραξαν στο ακρωτήρι Σχοινάρι. Για δύο μέρες παρέμειναν αποκλεισμένοι σε σπηλιά και μετά βρήκαν καταφυγιο στο χωριό Βολίμες.

Μέχρι τότε, η ακτή ονομαζόταν Άη Γιώργης, ενώ πλέον είναι ευρέως γνωστή απλώς ως “Ναυάγιο”. Η παραλία βρίσκεται σε δυσπρόσιτο μέρος και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο μέσω θαλάσσης ή αέρα.

Στην αρχή οι κάτοικοι είχαν θορυβηθεί εξαιτίας της περιβαλλοντολογικής καταστροφής που πίστευαν πως θα δημιουργούσε το συγκεκριμένο καράβι με το φορτίο του, και κατ’ επέκταση και στον τουρισμό του νησιού. Όμως λίγο καιρό μετά αποτέλεσε πόλο έλξης για τουρίστες εγχώριους και μη, ενώ κατατάσσεται στις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας και του κόσμου.

Πηγή: zantetimes.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ