Ζάκυνθος: Κλειστό το Ναυάγιο και αυτό το καλοκαίρι
Τουρισμός
15/05/2024 | 16:06

Κλειστό θα παραμείνει και αυτό το καλοκαίρι το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, λόγω κινδύνου κατολίσθησης.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των αρμόδιων υπουργών, απαγορεύεται η πρόσβαση και προσέγγιση στην παραλία τόσο από θαλάσσης όσο και από την στεριά.

Όπως επισημαίνουν άλλωστε και οι τοπικές αρχές, η ασφάλεια των επισκεπτών είναι το Α και το Ω, καθώς ήδη επισκέπτονται καθημερινά το Ναυάγιο εκατοντάδες άτομα με σκοπό να δουν τη θέα.

Οι τουριστικοί πράκτορες τονίζουν ότι αυτό θα στοιχίσει σε επισκεψιμότητα στο νησί, αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για το δεύτερο πιο γνωστό τοπόσημο παγκοσμίως, μετά την Ακρόπολη.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι Κινέζοι που επισκέπτονταν τη χώρα μας, έπαιρναν από την Αθήνα πτήση για Ζάκυνθο μόνο και μόνο για να δουν το Ναυάγιο και να επιστρέψουν πίσω την ίδια μέρα.

Μόνη ελπίδα τώρα, για τη γρήγορη επαναλειτουργία του, όπως επισημαίνουν αρκετοί κάτοικοι, είναι να αναλάβει τη διαχείρισή του ο δήμος και να υπάρξει σχετική μελέτη.

 

Πηγή: ertnews.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer