Ζάκυνθος: Επετειακή Συναυλία 30 Χρόνων Χορωδίας «Η Φανερωμένη» [βιντεο]
Κοινωνία
20/12/2019 | 07:34

Η χορωδία «Η Φανερωμένη» ,το βράδυ της 15ης Δεκεμβρίου 2019, γιορτάζοντας τα τριάντα χρόνια της υπάρξεώς της και τιμώντας τη μνήμη των ιδρυτών της ,αλλά και όσων μελών της έχουν φύγει από ζωή,έδωσε μια εξαιρετική συναυλία, χάρμα ακούειν στο φιλόξενο χώρο του θεάτρου Σαρακηνάδου.

Συμπαραστατούμενη από τις μαντολινάτες “Ζάκυνθος 1958” & “Λιθακιάς” προσέφερε στο αθρόο ακροατήριο που συνέρρευσε μια σχεδόν δίωρη μουσική ψυχαγωγία πλούσια σε εκτελεστική ποιότητα και γεμάτη αναμνήσεις και ποιητικά χρώματα.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης ,από τον διακεκριμένο “καλλιτέχνη του λόγου” συμπολίτη μας Κο Άγγελο Πυριόχο, με αναφορές σε υπέροχες τρυφερές παιδικές προσωπικές του αναμνήσεις από την μετασεισμική εκκλησία της Φανερωμένης πριν ανοικοδομηθεί, προκάλεσε ένα ορατό κλίμα συγκίνησης σε όσους είχαν ανάλογες θύμησες από την ίδια εποχή και έγινε φυσική γέφυρα για τα όμορφα και προσεγμένα βίντεο ,γεμάτα φωτογραφικό υλικό & ηχητικά ντοκουμέντα από τις διάφορες περιόδους της χορωδίας που μας εισήγαγαν στα δύο μέρη της.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν ,όταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της χορωδίας Κος Διονύσιος Νικολόπουλος αναφέρθηκε, σε κάποιους παλαιούς ξεχωριστούς ανθρώπους που την κόσμησαν με την παρουσία τους, διατελέσαντες διαδοχικοί πρόεδροι της,οι Διονύσιος Μελίτας και Σπύρος Ζούγρας, που υπήρξαν ταυτόχρονα και ιδρυτικά της μέλη, καθώς και τον μακροβιότερο μαέστρο της Ηλία θωμά ,οι οποίοι δεν βρίσκονται πιά κοντά μας, παρουσιάζοντας ένα μικρό αλλά πλήρες βιογραφικό τους και προσφέροντας τιμής ένεκεν αναμνηστικά με το οικόσημο της χορωδίας στα παιδιά των αείμνηστων τα οποία και παρευρίσκονταν στην εκδήλωση.

Πρέπει να συγχαρούμε θερμότατα όλους τους συντελεστές της υπέροχης αυτής συναυλίας της χορωδίας “Η Φανερωμένη” και ιδιαιτέρως τους Μαέστρους και των τριών σχημάτων που συνεργάστηκαν για το όμορφο αυτό αποτέλεσμα Κους Σταμάτη Φιλιακό (Φανερωμένης),Τάκη Κοριανίτη (Μαντολινάτα Λιθακιάς) & Μπάμπη Πλατυπόδη (Μαντολινάτα “Ζάκυνθος 1958”),για την άοκνη εργασία τους και τα υπέροχα αποτελέσματά της.

Να ευχηθούμε τέλος στην χορωδία “Η Φανερωμένη” να μακροημερεύσει και να συνεχίσει με την ίδια διάθεση για πολιτιστική προσφορά ,να προσθέτει και τα δικά της φιλότιμα πνευματικά υλικά στο κοινώς, και από άλλους φιλότεχνους φορείς, αναδημιουργούμενο πολιτιστικό οικοδόμημα της ιδαίτερης πατρίδας μας της Ζακύνθου.

Σπυρίδων Ν. Ιατράς

Δείτε ολόκληρη τη συναυλία στον παρακάτω σύνδεσμο:

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer