Ζάκυνθος: Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη σε περιοχές που επλήγησαν από τον “ΜΠΑΛΛΟ” [εικόνες]
Κοινωνία
16/10/2021 | 14:22

Στην δίνη της σφοδρής κακοκαιρίας “ΜΠΑΛΛΟΣ”, τα Ιόνια Νησιά πληγώθηκαν για άλλη μια φορά.
Με αφορμή τις εκτεταμένες ζημιές σε Κέρκυρα, Ιθάκη αλλά και μικρότερης έκτασης σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο αισθάνομαι την ανάγκη της έκφρασης συμπαράστασης προς τους συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν υλικά και ψυχικά και της βούλησης ότι θα είμαστε κοντά τους με κάθε τρόπο.

Λάβαμε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα από την πρώτη στιγμή. Μετά από εντολή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας συστήσαμε Κέντρο Επιχειρήσεων στην έδρα μας με την συμμετοχή του Δήμου και των Σωμάτων Ασφαλείας, το οποίο λειτούργησε υποδειγματικά και παρέμεινε σε ετοιμότητα.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Ζακύνθου έγκαιρα φρόντισαν για τις αναγκαίες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε σημεία που στο παρελθόν μας έδιναν προβλήματα.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας συντόνισε τις απαιτούμενες ενέργειες προς αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων έχοντας την απόλυτη συνεργασία του Δήμου Ζακύνθου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου Ζακύνθου.

Σημαντικός σύμμαχος και εταίρος μας στην πρόληψη και συνεργασία για την αντιμετώπιση ακραίων φυσικών φαινομένων παραμένουν οι Εθελοντικές Οργανώσεις που συνδράμουν σε ότι τους ζητηθεί.

Είναι πολύ σημαντικό ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και κατ΄ επέκταση κανένας πολίτης δεν αντιμετώπισε υλική ή ψυχική βλάβη. Σε αυτό συνέβαλαν σημαντικά τα αντιπλημμυρικά έργα που εκτελέστηκαν από την Περιφέρεια Ενότητα Ζακύνθου μετά την δοκιμασία του ΙΑΝΟΥ. Σημαντικό επίσης ρόλο έπαιξε, η αγαστή συνεργασία και οι χαμηλοί τόνοι μεταξύ των προαναφερόμενων κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων τους, τους οποίους και ευχαριστώ από καρδίας.

Συνολικά, αλλά και σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα υπο την καθοδήγηση και συντονισμό της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου δεν εφησυχάζουμε αλλά παραμένουμε σε ετοιμότητα ενόψει των επερχόμενων φυσικών φαινομένων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας.

Πηγή:imerazante.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ