Υποβρύχιοι και παράκτιοι καθαρισμοί στο Δήμο Σάμης
11/05/2021 | 16:08

Υποβρύχιοι και παράκτιοι καθαρισμοί πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 08-09 Μαΐου από τον Δήμο Σάμης σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα AegeanRebreath που αποτελείται μεταξύ άλλων από επαγγελματίες και ερασιτέχνες δύτες, ωκεανολόγους, ιχθυολόγους και περιβαλλοντολόγους με κοινό ενδιαφέρον για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Ήταν η πρώτη δράση της AegeanRebreath για το έτος 2021 και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη των SharronTaylor, KatieBrown, SueEllar και την πολύτιμη αρωγή άλλων φορέων όπως οι AquaticScubaDivingClub, WildNatureExpeditions, KefaloniaVolunteers και FiskardoDivers.

Στα πλαίσια της παραμονής τους στο Δήμο Σάμης, τα μέλη της AegeanRebreath πραγματοποίησαν ερευνητικές δράσεις, υποβρύχιους και παράκτιους καθαρισμούς στις παραλίες Άσσου, Μύρτου, Αντισάμου και Λουτρού, στα λιμάνια Φισκάρδου και Σάμης καθώς και στο αλιευτικό καταφύγιο. Το διήμερο έκλεισε με ενημέρωση- διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, μέσω της πλατφόρμας WEBEX, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την διασπορά του Covid-19, αναφορικά με τις δράσεις, τον σκοπό τους και την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου μοντέλου απορρύπανσης των θαλασσών και τη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας απέναντι στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Ευχαριστίες Δήμου Σάμης

  • Λιμενικός Σταθμός Δημοτικής Ενότητας Σάμης
  • Λιμενικός Σταθμός Δημοτικής Ενότητας Ερίσου
  • Υποστηρικτές: Sharron Taylor, Katie Brown και Sue Ellar
  • Εθελοντικέςομάδες: Aquatic scuba diving club, Wild Nature Expeditions, Kefalonia Volunteers καιFiskardo Divers
  • Σύλλογοι/Φορείς: Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Βιλών Πυλάρου και Εμπορικός Σύλλογος Σάμης.
  • Δωρεάν Στέγαση: Αλυσανδράτου Βασιλική «Μυρτώ», Αποστολάτος Γιώργος «Πρίγκιπας», Δαούσης Θέμης «Πωσειδώνας», Μπάλλα Αντωνία «Waterside», Σκιαδαρέση Φωτεινή «Φωτεινή».
  • Καταστήματα εστίασης με παροχή έκπτωσης 15%: ΒnB, ChocoBi, FiorD’Amour, HouseOfLords, Kefaloinia, Nuovo, Αλέξανδρος, Γιώργος, Δωδώνη (Αγία Ευφημία), Δωδώνη (Φισκάρδο), Εκτός, Η Έλλειψη Πελατών, Κάρμα, Κόκκορας, Μανίφικο, Μαραμπού, Μελίνα, Στροφή και Χρηστάτος.

Από το

Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης