Από την Κεφαλλονιά έχουν αποφοιτήσει 1000 και πλέον αξιωματικοί
Υποδοχή νέων σπουδαστών της ΑΕΝ Αργοστολίου -Η συγκινητική ευχή του Δημήτριου [εικόνες+βίντεο]
20/12/2017 | 15:39

Της Γιάννας Κουλουμπή

Τους νέους σπουδαστές της υποδέχτηκε η ΑΕΝ Αργοστολίου σήμερα το πρωί σε μια τελετή που ξεχείλιζε από συγκίνηση γονιών, συγγενών και φίλων των σπουδαστών, αλλά και αίσθημα υπερηφάνειας από τους νέους αξιωματικούς μας που θα πέτυχαν την εισαγωγή τους σε μια σχολή με πολλές αξιώσεις και από τις πλέον σύγχρονες σε επίπεδο εγκαταστάσεων και εξοπλισμού.

Την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής έκανε ο Διοικητής της Σχολής και πλοίαρχος του λιμενικού σώματος, κ. Ιωάννης Βασιλόπουλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι από την σχολή της Κεφαλλονιάς έχουν αποφοιτήσει 1000 και πλέον αξιωματικοί, ενώ είναι μια σύγχρονη ακαδημία, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και αξιόλογο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Αρχηγείου του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής , κ. Αντώνιος Μάζης, ο διευθυντής σπουδών της σχολής, κ. Ρασσιάς, ο εκπρόσωπος της Βουλευτού Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, κ. Βαρούχας, ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Φιλίππου, ο Αντιδήμαρχος, κ. Κεκάτος, ο πρόεδρος της πανελλήνια ένωσης πλοιάρχων εμπορικού ναυτικού, κ. Τσικαλάκης, καθώς και ο πρόεδρος του συλλόγου ναυτικών Κεφαλλονιάς, κ. Παγουλάτος.

Ιδιαίτερα πάντως συγκινητικός ήταν ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, κ. Δημήτριος, ο οποίος στο πλαίσιο της ομιλίας του ευχήθηκε στους νέους σπουδαστές να είναι η ζωή τους γαλανή, όπως τα χρώματα του ελληνικού ουρανού και της ελληνικής θάλασσας, αλλά και απέραντη η καρδιά τους, όπως ο ορίζοντας που θα αντικρίσουν ταξιδεύοντας. Κι όλα αυτά πάντα με τη χάρη του Θεού.

Δείτε ένα απόσπασμα από την τελετή