Από το πολεμικού πλοίο Palinuro
Υποδοχή Ιταλών επισήμων στο Δημαρχιακό Μέγαρο
11/09/2018 | 13:18

Την  Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κεφαλονιάς, ο Α/Δήμαρχος κ.Ευάγγελος Κεκάτος, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση, υποδέχθηκε τον Κυβερνήτη του εκπαιδευτικού – ιστορικού – πλοίου του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού Palinuro, Commander Giuseppe Valentini, συνοδεία εκπροσώπων των Αξιωματικών του πληρώματος και των εκπαιδευομένων Ναυτικών και τον Ακόλουθο Άμυνας της Ιταλικής Πρεσβείας, Πτέραρχο Enrico Frasson.

Τους Ιταλούς Επισήμους συνόδευε η Πρόξενος της Ιταλίας στην Κεφαλονιά κ.Gratsiela Micheletti.

Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθησαν θέματα περαιτέρω ενίσχυσης των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων συνεργασίας μεταξύ Ιταλίας και Κεφαλονιάς και η μεγάλη σημασία του μηνύματος της Αλληλεγγύης της τραγωδίας της Μεραρχίας Acqui κατά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στο Νησί μας. 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγές συμβολικών δώρων μεταξύ του κ.Κεκάτου και του κ.Valentini.

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, η κ.Micheletti συνόδευσε στο Δημαρχείο το Γραμματέα του Εθνικού Ιταλικού Συλλόγου της Μεραρχίας Acqui, Πρόεδρο του Τμήματος του Συλλόγου στην Cremona κ.Tiziano Zanisi, που υποδέχθηκε ο κ.Κεκάτος.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο κ.Zanisi πρότεινε τη σύναψη Πρωτοκόλλου Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Cremona και του Δήμου Κεφαλονιάς για την περαιτέρω ενδυνάμωση των ιστορικών δεσμών μεταξύ Ιταλίας και Κεφαλονιάς, γεγονός που ο κ.Κεκάτος μετά από επικοινωνία με τον κ.Παρίση, αποδέχθηκε εγκάρδια.

Το συγκεκριμένο Πρωτόκολλο εχει την έγκριση της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα και οι επιμέρους λεπτομέρειες θα συζητηθούν στα Δημοτικά Συμβούλια των δύο Δήμων.

Τέλος, ο κ.Κεκάτος ευχαρίστησε για την επίσκεψη τόσο τον κ.Zanisi όσο και την κ.Micheletti και διαβεβαίωσε τους καλεσμένους ότι οι Πολιτιστικές δράσεις και διεθνείς συνεργασίες αποτελούν μία από τις κυρίαρχες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής