Καταιγιστικές Εξελίξεις
Υδρογονοβόμβα – Θεόφιλος και Λυκούδης μαζί
Νίκος Παπαδάτος
18/09/2021 | 11:25

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος

 

Τι δεν καταλαβαίνετε; Που είναι το περίεργο;

Ο γνωστός μεγαλομπίζνεμαν της Κεφαλονιάς Διονύσης Λυκούδης (KANALE- εξ ού και το πεντάστερο ξενοδοχείο KANALE στην παραλία Αργοστολίου ) εναγκαλίζεται θερμώς με τον ολιγάρχη δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, στη επίσημη τελετή ανάληψης των δημαρχιακών καθηκόντων του τελευταίου (2020).

Μέλι στάζει το στόμα του δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου για τον Διονύση Λυκούδη, πρώην αναπληρωτής δημάρχου (Παρίσης) και μεγαλομπίζνεμαν του νησιού μας! Αλλά και ο Διονύσιος είναι στις δεσμεύσεις του για «ήπια αντιπολίτευση» συνεπέστατος!

Η σύγκληση των δύο ανδρών ξεκίνησε μετά την ήττα Παρίση. Ο Θεόφιλος τοποθέτησε ιδιαίτερο Τύπου στο δημαρχείο τον γνωστό δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαδόπουλο, πρώην ιδιαίτερο του Διονύση Λυκούδη.
Επίσης, στο γραφείο του Θεόφιλου «μπαινοβγαίνει» ο Σπύρος Σπαθής, επίσης «κολλητός» του Διονύση Λυκούδη, πράγμα που -σύμφωνα με τα όσα λέγονται στη πιάτσα – έχει εξοργίσει τον αντιδήμαρχο Σπύρο Σαμούρη, αλλά και τον επίσης αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιλιμιδό!

Το σκεπτικό της νέας επανα- σύγκλισης Θεόφιλου – Δ. Λυκούδη – έχει πάνω –κάτω ως εξής:
Ο Θεόφιλος «ελέγχει» στο Δήμο Αργοστολίου περίπου χίλιους ψήφους (οι περισσότεροι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του τον ψηφίζουν αβλεπεί), ενώ ο Δ. Λυκούδης «ελέγχει» στην περιοχή Αργοστολίου και περιχώρων περίπου 600ψ+.

Αρα: αν πει «αντίο» και αποχωρήσει από το team Θεόφιλου ο αντιδήμαρχος Σπ. Σαμούρης, ο οποίος έχει στο «τσεπάκι» του 700+ ψ., το κενό καλύπτει άνετα ο Διονύσης Λυκούδης, οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά για τον ολιγάρχη δήμαρχο!

Νέο Ξεκίνημα, λοιπόν για τους Θεόφιλο και Δ. Λυκούδη σε ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ, με το πολιτικό παιχνίδι στο Δήμο Κεφαλονάς να γίνεται σταδιακά όλο και πιο συναρπαστικό!
Γι’ αυτό και ο Νικόλας Βαλλιανάτος λέει -όπου βρεθεί κι όπου σταθεί- πως «Ο Θεόφιλος θα ξαναβγεί δήμαρχος»!.. Δεν τα λέει αυτά τυχαία ο Νικόλας! Ξέρει καλύτερα από τον καθένα τις πολιτικές «υπόγειες διαδρομές» που κυοφορούνται…

Συμπέρασμα: Η ρήση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, «Αδηλα τα της πολιτικής» πάντα επίκαιρη!

ΣΗΜ 1: Προς επίρρωση των ανωτέρω: στην πρόσφατη ψηφοφορία του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τη διαχείριση και τις προοπτικές του νέου εμπορικού Λιμανιού του Αργοστολίου, ο Διον. Λυκούδης τάχθηκε αναφανδόν υπέρ των «θέσεων Θεόφιλου» ψηφίζοντας ΝΑΙ σε όλα!

ΣΗΜ 2: Μην ξεχνάτε πως ο Θεόφιλος βγήκε δήμαρχος με τις 300 ψήφους που του πρόσφερε στο «πιάτο» ο γνωστός επιχειρηματίας Κώστας Γαλιατσάτος, ο οποίος αποσκίρτησε από τον Παρίση παραμονές της τότε εκλογικής αναμέτρησης. Σήμερα Κ. Γαλιατσάτος και Θεόφιλος είναι «στα μαχαίρια»! Αρα…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ