Σώοι και οι επτά επιβαίνοντες
Βυθίστηκε το σκάφος που είχε τυλιχθεί στις φλόγες ανοιχτά της Κεφαλονιάς
10/09/2017 | 10:23

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο  Ζακύνθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Θ/Γ σκάφος «ΚΟΙ» σημαίας Cook Islands και εγκατάλειψης του από τους  επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες  στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Κεφαλλονιάς και ν. Ζακύνθου.

Άμεσα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσε για την περιοχή, καθώς και το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» Ν.Ζ. 355 με επιβαίνων στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ απέπλευσαν επίσης για παροχή συνδρομής τρία (03) Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφη.

Το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» εντόπισε το  «ΚΟΙ»  στη ανωτέρω θαλάσσια περιοχή και περισυνέλεξε με ασφάλεια τους επτά (07) επιβαίνοντες του, τους οποίους και αποβίβασε με ασφάλεια στο λιμένα Αγίου Νικολάου Βολίμων.

Οι ανωτέρω παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, απ’ όπου εξήλθαν.

Στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσε Πυροσβεστικό Πλοιάριο το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Πάτρας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Το  Θ/Γ σκάφος «ΚΟΙ» βυθίστηκε και στη περιοχή, με μέριμνα της εταιρείας πρακτόρευσης του σκάφους, σπεύδει το Ρ/Κ «ΕΡΜΗΣ» Ν.Π. 11415 με αντιρρυπαντικό εξοπλισμό για αποτροπή ενδεχόμενης ρύπανσης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, τέθηκε σε ετοιμότητα  προσωπικό και υλικά μέσα για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.