Δυσκολη βραδιά
Βρήκε τοίχο ο βουλευτής Καππάτος στο Δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου -Κάνεις δεν στήριξε την πρόταση του για την κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης
11/11/2020 | 22:12

Μια δυσκολη βραδιά ήταν η σημερινή για τον βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Καππάτο στο Δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου, το οποίο συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη.

Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ανεξαρτήτως παρατάξεως συμφώνησαν ότι το νομοσχέδιο που στηρίζει ο βουλευτής και προωθεί την κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης θα είναι καταστροφή για το μέσο Κεφαλλονίτη που ουσιαστικά αχρηστεύει ένα πλήθος ιδιοκτησιών.

Με δεδομένη την παραπάνω απόρριψη της εισήγησης του βουλευτή από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων υπήρξαν δύο προτάσεις, όμως και οι δύο κατέληγαν ότι πρέπει να καταργηθεί το επίμαχο νομοσχέδιο.
Η πρώτη πρόταση ήταν αυτή της παράταξης “Κεφαλονιά Νησί για όλους” η οποία ζήτησε την κατάργηση συγκεκριμένων διατάξεων του νομοσχεδίου που πλήττουν τις δυνατότητες αξιοποίησης περιουσιών της Κεφαλονιάς, την οποία υπερψήφισαν η παράταξη Μιχαλάτου αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ισχυρής Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, Διονύσης Λυκούδης και Γιάννης Λυκούδης.

Παράλληλα όμως ένα σημαντικό τμήμα της Ισχυρής Κεφαλονιάς κινήθηκε σε πιο σκληρή κατεύθυνση θεωρώντας ότι το επίμαχο νομοσχέδιο ανατρέπει δεδομένα δεκαετιών και θα οδηγήσει σε απόγνωση ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων ιδιοκτησιών, που ουσιαστικά περιμένουν από την αξιοποίησή τους να ζήσουν, έχοντας ποντάρει το μέλλον τους στα συγκεκριμένα ακίνητα.
Οπότε οι δημοτικοί σύμβουλοι Άγγελος Κωνσταντάκης, Διονύσης Πολλάτος, Νίκος Ανουσάκης, Νίκος Παπαδάτος και Νίκος Μενάγιας έκαναν την έκπληξη και στήριξαν την πρόταση του Γιάννη Κουρούκλη από την Λαϊκή συσπείρωση.

Μετά από όλα αυτά ο βουλευτής κ. Καππάτος αποσυνδέθηκε από την τηλεδιάσκεψη αφού και η πρόεδρος του ΤΕΕ Αγγελική Κοκκολιάδη τάχθηκε κατά της πρότασης του.