Βρετανία: Στο τραπέζι κατάργηση καραντίνας για τουρίστες από Ελλάδα
Οικονομία
17/06/2021 | 11:01

Ελπίδα για να έρθουν τουρίστες από τη Μεγάλη Βρετανία στην Ελλάδα, καθώς η Daily Telegraph αποκαλύπτει ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Λονδίνο έχουν σχέδια για την κατάργηση της 10 ημερών καραντίνας για τους τουρίστες που θα επιστρέφουν στο βρετανικό έδαφος. Αφορά σε χώρες της «πορτοκαλί» ταξιδιωτικής λίστας, εφόσον έχουν κάνει και τις 2 δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, μία τέτοια εξέλιξη στην ουσία θα μετέτρεπε τις «πορτοκαλί» χώρες σε «πράσινες» για τους πλήρως εμβολιασμένους, δημιουργώντας την προοπτική επανέναρξης των διεθνών ταξιδιών αναψυχής προς όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ. Πάντως, οι προτάσεις αυτές βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ωστόσο, ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, που έχει ταχθεί υπέρ αυστηρότερης συνοριακής πολιτικής, είναι «ανοιχτός» σε μια τέτοια σημαντική αλλαγή στο σύστημα φωτεινού σηματοδότη που εφαρμόζει το Λονδίνο. Ανώτερη κυβερνητική πηγή δηλώνει στην εφημερίδα ότι δεν πρόκειται για οριστικές αποφάσεις, αλλά ότι «προς τα εκεί κατευθύνονται».

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης μοιάζει να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες δηλώνοντας ότι «αναγνωρίζοντας το δυνατό στρατηγικό σκεπτικό και την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος, έχουμε αρχίσει δουλειά επί της εξέτασης του ρόλου των εμβολιασμών στη διαμόρφωση μιας διαφορετικής σειράς μέτρων υγείας και τεστ για τα εισερχόμενα ταξίδια».

 

Πηγή: ethnos.gr

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ