Δεν έχει λογική
«Βράζει» η οικολογική κοινότητα της Κεφαλονιάς από το «μακελειό» στο εμβληματικό πευκόδασος της Σκάλας [εικόνες]
18/01/2021 | 07:00

Δεν μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους τα μέλη της οικολογικής κοινότητας Κεφαλονιάς το «μακελειό» που έγινε στη Σκάλα από τη δημοτική αρχή Μιχαλάτου που στην κυριολεξία εξαφάνισε το εμβληματικό πευκόδασος της Σκάλας.

Αυτό που όλοι οι Κεφαλλονίτες άλλα και οι επισκέπτες του νησιού είχαν στο μυαλό τους ως σύμβολο της περιοχής. Και βεβαίως το γεγονός ότι κάποια από τα δέντρα έπρεπε να κοπούν αναγκαστικά μετά το πέρασμα του τυφώνα «ΙΑΝΟΥ» ή λόγο παλαιότητας, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την εξαφάνιση και το ξερίζωμα του μοναδικής ομορφιά αλσυλλίου, κάτι που έχει εξοργίσει τους κατοίκους του νησιού μας. Πραγματικά απορεί κανείς ποιοι από τη δημοτική αρχή Μιχαλάτου πήραν την ακατανόητη και «πρωτόγονη» απόφαση να τα «ξεπατώσουν» ολόκληρο το πευκόδασος μπροστά από τη παραλία της Σκάλας αλλάζοντας έτσι όλη την εικόνα και όλο το τοπίο της περιοχής.

Περιμένουμε με ανυπομονησία να δοθεί στη δημοσιότητα η υποτιθέμενη μελέτη ανάπλασης του χώρου, ώστε να δούμε ποια είναι τα σχέδια του δήμου Αργοστολίου για το συγκεκριμένο χώρο και με ποιον διάλογο και με ποιους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας αποφασίστηκε μία τόσο μεγάλη ανατροπή σε ένα φυσικό χώρο, σε ένα χώρο πρασίνου, σε ένα χώρο στολίδι για τη Σκάλα και όλη την Κεφαλονιά.