Βράβευση του Κώστα Ευαγγελάτου στο PLATINUM AWARD 2024 [εικόνες]
Πολιτισμός
28/02/2024 | 20:01

Ο ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος βραβεύθηκε με το “Platinum Award 2024” στο Αμφιθέατρο του Πολεμiκού Μουσείου Αθηνών για το σύνολο της πολύχρονης προσφοράς του στον Πολιτισμό και την Τέχνη.

Η βράβευση του έγινε από τoν πρόεδρο κ. Χρήστο Πετρίδη και την αντιπρόεδρο κ. Αναστασία Γκούβα του πολιτιστικού φορέα Dreamteam και του πρωτοπόρου Project Love4art. Η τιμητική διάκριση έγινε στις 26 Φεβρουαρίου 2024, στα πλαίσια της μεγάλης εκδήλωσης των ART AWARDS 2024, τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τεχνών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά με επιτυχία.


Στην λαμπερή εκδήλωση έγιναν και τα εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Στην εντυπωσιακή έκθεση στο χώρο περιοδικών εκθέσεων του Πολεμικού Μουσείου παρουσιάστηκαν δημιουργίες όλων των εικαστικών μορφών και τάσεων, ζωγραφικής, γλυπτικής, μικτών τεχνικών, κεραμικής, ψηφιακών έργων, φωτογραφίας κ.α. από 104 διαγωνιζόμενους καλλιτέχνες και απονεμήθηκαν τα ειδικά βραβεία στους διακριθέντες από την κριτική επιτροπή για κάθε εκφραστική κατηγορία καθώς και τα βραβεία κοινού.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος, εξέθεσε τιμητικά δύο χαρακτηριστικά έργα του, την σύνθεση μικτής τεχνικής “Συμπαντική αυλαία” και το ζωγραφικό έργο του “Καβαφικό όνειρο”. Όπως δήλωσε, ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής προς το ενθουσιώδες κοινό “Η όλη κριτική διαδικασία ήταν μια σημαντική εμπειρία ανάδειξης νέων ταλέντων και αισιόδοξη διαπίστωση της αποκρυσταλλωμένης αγάπης και έφεσης για τις καλές τέχνες”.

Επισήμανε επίσης το θετικό της συμμετοχής αρκετών καλλιτεχνών, που κατάγονται από άλλες χώρες και διαμένουν στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι “Η τέχνη είναι παγκόσμιο αγαθό και ελεύθερη δυνατότητα εσωτερικής έκφρασης”.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer